Excavator of robbelaar frees?

Bij de verzorging van de huid rondom de nagel kun je gebruik maken van de excavator of een robbelaar. Maar wat zijn dit voor instrumenten en wat is het voordeel van de robbelaar frees ten opzichte van de excavator?

Excavator

Bij het verzorgen van de nagelomgeving gebruik je doorgaans de excavator, het zogenaamde tandartshaakje. Deze wordt dan gebruikt in combinatie met een druppeltje podinail, een eeltverwerker die de nagelomgeving week maakt zodat je dan met de excavator de nageluiteinden en nagelwallen schoon kan maken. Bij het gebruiken van de excavator is het belangrijk dat je de bolle kant tegen de huid gebruikt, omdat de andere kant scherp is en daardoor wondjes kan veroorzaken. Je kunt het gebruik  van de axcavator bekijken in mijn video van de voetbehandeling van de oudere voet.

Robbelaar frees

Een handig alternatief is de zogenaamde ‘onyclean frees‘ of ‘robbelaar frees‘, die ik ook gebruik bij het schoonmaken van de nagelomgeving van de oudere voet. robbelaar frees pedicureAls je met een motor en de nattechniek werkt, zet het water dan iets harder om de nagelomgeving mooi schoon te maken met één van deze freesjes. Daardoor ziet het er ook gelijk mooier uit. Het gebruik van deze frees met de nattechniek en meer water voelt voor uw cliënt lekkerder aan als het gebruik van de excavator. De robbelaar of onyclean is namelijk bot en heeft daarom geen scherpe, maar juiste vlakke kanten. Hierdoor ontstaan er geen verwondingen romdom de nagel, terwijl dit bij de excavator wel kan gebeuren.

Bij behandeling van de nagels of de nagelomgeving, zoals tunnelnagels of verdikte nagels, is het dus belangrijk dat je afweegt welk instrument je gaat gebruiken. De excavator of de onyclean frees?

7 gedachtes over “Excavator of robbelaar frees?

  1. Pingback: Basis pedicure behandeling – teennagels verzorgen en eelt en likdoorns verwijderen | Pedicuretip

  2. Pingback: Bescherming van de natuurlijke nagels | Pedicuretip

  3. Pingback: Pedicure behandeling oudere voet | Pedicuretip

  4. Pingback: Tunnelnagels knippen en dikke nagels afvlakken | pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.