Hotstone voetmassage

Naast een gewone onderbeen- en voetmassage kun je de voeten ook hotstone voetmassage pedicuremasseren met hot stones. Jij en vooral je cliënt zullen versteld staan van de werking en het resultaat van de hotstone voetmassage. Je zou het niet verwachten, omdat het stenen zijn, maar ze voelen heerlijk zacht en warm aan op de huid. Maar hoe voer je de massage uit, waar moet je aan denken en wat voor hot stones kun je gebruiken? Hier een korte cursus voetmassage met hot stones.

Voetmassage met hot stones

De hot stones, oftewel warme basaltstenen, kun je heel goed gebruiken om mee te masseren. Deze basaltstenen zijn vulkanische stenen die door de jaren heen mooi glad gepolijst zijn door zand en water. Je warmt de basalt stenen (basalt stones) op in een hotstone heater, welke opgewarmd kan worden tot 45 of 50 graden. Bij de hotstone voetmassage gebruik je hotstone massageolie, jojobaolie of amandelolie, daardoor kunnen de stenen soepel over de huid glijden. De stenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk van wel 2 tot 16 centimeter. Bij de onderbeen- en voetmassage met hot stones hebben de stenen tijd nodig om hun warmte af te geven op de huid, daarom ga je met langzame bewegingen met de stenen over de huid, zoals uitgelegd en voorgedaan in bovenstaande video. De voetmassage technieken worden uitgebreid uitgelegd in het artikel met bijbehorende video over de gewone onderbeen- en voetmassage. Als er sprake is van een dunne huid, ga je voorzichtig te werk met een lichtere druk en lagere temperatuur. Je houdt dus rekening met de verschillende drukpunten. Door de massage en warmte wordt de bloedcirculatie geactiveerd. Daarnaast werkt het pijnverlichtend, ontspannend, ontgiftend en stressverlichtend. De spieren worden ontspannen en soepel door de combinatie van massage en warmte.

Na de massage doe je de kleine platte stenen tussen de tenen en één grote massagesteen onder de voetzool. Deze grotere massagesteen kun je onder de voetzool plaatsen met behulp van een badstof band. Je laat ze een paar minuten zitten zodat de warmte goed kan doordringen in huid en je cliënt rustig kan genieten. Geef je cliënt na de massage een glas water, dat is goed voor de afvoer van afvalstoffen.

Wanneer gebruik je de hot stones niet; als iemand spataderen heeft, koorts, slechte huidconditie en alle contra-indicaties die ook gelden bij de ontspannende massage.

Succes met de hotstone massage! Laat onderstaand je vraag of reactie achter!

3 gedachtes over “Hotstone voetmassage

  1. Pingback: 6 tips voor meer klanten en omzet | Pedicuretip

  2. Pingback: Pedicure geeft advies aan wandelaars | Pedicuretip

  3. Pingback: Onderbeen- en voetmassage | pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.