Oplossing voor blauwdruk met inkt

Een blauwdruk maken van de voet van een Podotrack afdrukvel pedicurecliënt is een belangrijke methode om de voetstand en klachten te achterhalen. In de basisopleiding leer je dan ook om van iedere nieuwe cliënt een blauwdruk te maken. Het nadeel hiervan is dat je constant met inkt en een roller aan de slag moet. Omdat het toch heel belangrijk is, raad ik je aan het wel te blijven doen. Bekijk hier mijn slimme en handige oplossing voor het gebruik van inkt.

Podotrack afdrukvel

Wat ik zelf als pedicure gebruik is een podotrack afdrukvel met carbon. Dat is een snelle en schone methode om toch die belangrijke afdruk te maken. De voetstand verklaard immers vaak de klachten waar de cliënt mee naar de pedicure gaat. Ik geef je een voorbeeld:

Stel dat je al heel lang een ingroeiende teennagel behandeld, maar de pijn blijft steeds terugkomen bij de cliënt. Een veelvoorkomende reactie van cliënten is dan dat zij een andere pedicure om raad vragen. Als deze andere pedicure dan besluit een blauwdruk te maken, blijkt er ineens dat jouw cliënt een knikvoet, oftewel valgusvoet, heeft. Een knikvoet of valgusvoet is een voetstand waarbij het hielbeen naar mediaal kantelt.

Door deze verandering in de voetstand is ook verandering opgetreden in de stand van de blauwdruk valgusvoet pedicuretenen. Er komt extra druk op de nagelwal en nagelplaat te staan waardoor de nagel steeds weer opnieuw in de huid geduwd wordt. Deze pedicure zal jouw cliënt vervolgens adviseren om een podoloog te bezoeken. Deze podoloog zal een steunzool adviseren die de voet weer in de juiste stand zal zetten, waardoor ook de druk van tenen zal afnemen. In dit geval zal de cliënt verrast zijn en onder de indruk zijn van zowel de aanpak als de blauwdruk. Dit had je waarschijnlijk dus liever zelf gedaan.

Ik hoop dat het podotrack afdrukvel met carbon als slimme oplossing voor een inktafdruk en het voorbeeld toch een motivatie zijn om aan de slag te gaan met de blauwdruk. Laat door middel van een reactie weten wat jij van dit alternatief vind en laat eventueel je vragen achter.

4 gedachtes over “Oplossing voor blauwdruk met inkt

  1. Pingback: Podotrack afdrukvel met carbon | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.