Gemakkelijk de hielen behandelen

Je kent het wel. Alle vrouwen dragen in de zomer slippertjes en open schoenen, dus willen mooie hielen. Om de hielen mooi te kunnen krijgen moet je bijna ondersteboven op je werkstoel zitten. Ben jij ook zo toe aan een simpele en goedkope oplossing?

Handgreep bij pedicurebehandeling hielen

Een tijdje geleden plaatste ik een artikel met video over het verwijderen van dik en hard eelt op voeten. Naar aanleiding daarvan heb ik een aantal vragen gekregen over het vasthouden van de hiel tijdens de behandeling. Er zijn eigenlijk twee gemakkelijke manieren.

De techniek die ik zelf gebruik is om de voet tussen duim en wijsvinger vast te houden, waarbij je pols op de behandelstoel rust. Je hand zit dan als het ware in een kommetje. Het voordeel daarvan is dat je met je hand de hiel vrij legt voor behandeling. Je kunt de huid met je duim fixeren. Ten slotte kun je de voet sturen in de richting die je wilt.

Tip voor pedicurebehandeling van de hielen

Vind je dit niet handig of wil je twee handen vrij houden tijdens het behandelen van de hielen? Dan kan je heel simpel een badkussentje gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld al voor 5 euro bij de Xenos halen. Zo blijkt dat handige tips niet altijd duur hoeven te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook tal van gratis tips om je schoenen op te rekken als ze afknellen. Je legt het badkussentje omgekeerd op de behandelstoel en plaatst het onderbeen zoals afgebeeld op de foto. Zorg dat je er een dental towel oplegt. De hiel ligt zo geheel vrij om te behandelen! Handig voor bijvoorbeeld het verwijderen van eelt op de hielen, zoals bij mijn cliënt met een doorgezakte voorvoet, waar ook eelt op de hielen ontstaan.

Pedicure handgreep behandeling hielen tip: badkussen pedicurebehandeling hielen

4 gedachtes over “Gemakkelijk de hielen behandelen

  1. Pingback: Voetscrub na pedicure behandeling | Pedicuretip

  2. Pingback: December, terugblikken en samen vooruit kijken | Pedicuretip

  3. Pingback: Een wondje tijdens een voetbehandeling | Pedicuretip

  4. Pingback: Dik en hard eelt op voeten verwijderen | pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.