Pedicure geeft advies aan wandelaars

Het wandelen van lange afstanden in Nederland is enorm populair. Om dit als wandelaar te kunnen realiseren is het van belang dat je voeten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Als pedicure is daarom aan jou de taak om deze mensen te behandelen en vooral ook om hen te kunnen adviseren. Lees hier hoe!

Hieronder lees je een aantal adviezen en tips die voor  de wandelaars van belang zijn.

 • Laat minimaal 3 weken vóór een wandeltocht het eelt verwijderen. Daarna dus niet meer!
 • Zorg dat de nagels recht afgeknipt zijn en niet te kort.
 • Een kwetsbare of zachte huid kun je verstevigen door gedurende enkele weken dagelijks een koud voetbad te nemen en de huid in te smeren met kampferspiritus.
 • Het is van belang dat de sokken goed passen, naadloos zijn, niet pluizen, niet plooien en droog zijn tijdens het wandelen. Sokken die dat doen zijn onder andere teensokken. Iets wat kan helpen tegen pluizen is het binnenstebuiten dragen van de sokken. Dit geldt echter niet voor teensokken. Daarnaast is het aan te raden om een reserve paar droge sokken mee te nemen.
 • Het is dus belangrijk dat je voeten droog blijven. Mocht het warm weer zijn, dan kunnen zweetvoeten voorkomen worden met deze zooltjes.
 • Laat de voet indien nodig deskundig intapen. Door het zelf als wandelaar te doen loop je het risico het verkeerde tape te gebruiken of het verkeerd aan te brengen. Sporttape is daar niet geschikt voor, want is ter ondersteuning van de gewrichten.
 • Gebruik wandel- of sportschoenen die al ingelopen zijn. Een soepel materiaal zorgt ervoor dat de schoen niet te strak zit als de voet opzwelt. Te ruime schoenen zorgen echter weer voor een schuivende voet, wat leidt tot blaren. Een dikke zool is aan te raden in verband met de verschillende soorten bestrating waar je tijdens het wandelen overheen loopt.
 • Een heerlijke voetmassage (in combinatie met onderbeenmassage) is natuurlijk heerlijk ná de wandeling. Je kunt de klant aanbieden om daar een afspraak voor in te plannen. Deze onderbeen- en voetmassage kun je zelfs uitbreiden met hot stones.
 • Een laatste tip die je aan wandelaars kunt meegeven is om de voeten vlak voor de tocht in te wrijven met Skin-lube, een soort vaseline die de huid van de voeten beschermd tegen blaren, wrijving en irritatie.Skin-lube voeten - pedicure

Kortom, genoeg tips voor jou als pedicure die je aan wandelaars kunt meegeven. Als pedicure ben je er naast het behandelen namelijk ook om advies te geven, net als de sportpedicure tegenover sporters. Mocht je een vraag krijgen die niet in dit artikel vermeld staat of waar je het antwoord niet op weet, plaats hem dan in een reactie hieronder! Dan beantwoord ik de vraag of plaats hem in dit artikel!

12 gedachtes over “Pedicure geeft advies aan wandelaars

 1. Pingback: Nieuw product tegen zweetvoeten | Pedicuretip

 2. Pingback: Dik en hard eelt op voeten verwijderen | Pedicuretip

 3. Pingback: Doorgezakte voorvoet bij de pedicure | Pedicuretip

 4. Pingback: Voordelen van de sportpedicure | Pedicuretip

 5. Pingback: Cederhouten inlegzolen tegen zweetvoeten | Pedicuretip

 6. Wat te doen als iemand wekelijks lange wandelingen maakt (min 8u/dag) en best veel eelt aanmaakt? Onder het eelt ontstaan blaren. Eelt toch volledig verwijderen? Dankje voor alle tips!

  Like

 7. Pingback: December, terugblikken en samen vooruit kijken | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.