Likdoorn tussen de tenen wegsnijden

Een likdoorn, oftewel eksteroog, kan ontstaan doordat een te smalle schoen op het teengewricht drukt. Daardoor komt een likdoorn vaker voor bij vrouwen als bij mannen. Een veelvoorkomende plaats waar likdoorns ontstaan zijn aan de binnen- of buitenkant van de kleine teen. Een eksteroog of likdoorn is een wigvormige eeltpit en voelt vaak hard aan. Maar je hebt ook een zachte likdoorn, namelijk de weke likdoorn. Deze voelt zachter aan, maar is wel het meest pijnlijk en bevind zich op de kwetsbare dunne huid tussen de tenen. Benieuwd welk mesje en welke frees je kunt gebruiken? Kijk verder om te zien hoe ik de likdoorn tussen de tenen wegsnijd.

Weke likdoorn wegsnijden

Bovenstaande likdoorn is een weke likdoorn. Deze is wat Likdoorn onder de voetzachter, maar is eigenlijk het meest pijnlijk, zeker als het zich zoals hier op een pijnlijke plaats bevindt. Deze likdoorn tussen de tenen is eigenlijk een naar binnen gegroeide eeltplek, wat ook wel een wigvormige eeltpit genoemd wordt. Een likdoorn komt het meest voor op voeten, maar kan bijvoorbeeld ook op de onderkant van de voet ontstaan, zoals bij mijn cliënt met een doorgezakte voorvoet of op de teentop van bijvoorbeeld een hamerteen.

Ontstaan likdoorn

De likdoorn ontstaat vaak door wrijving tussen de tenen of met de schoen. Het is dus ook belangrijk om schoenen te dragen die goed zitten en waarin je zo min mogelijk schuift. Daarnaast kunnen standafwijkingen van de voet of een onjuiste afwikkeling ook redenen zijn voor het ontstaan. Een likdoorn komt over het algemeen vaker voor bij vrouwen als bij mannen. Ze ontstaan voornamelijk onder voeten, op de tenen of tussen de tenen. Zo ook bij de oudere voet, waarbij je rekening moet houden met een dunnere huid. Een mooie oplossing om irritatie van de huid tussen de tenen te voorkomen zijn teensokken. Deze kun je aan de cliënt adviseren of zelfs in je eigen salon gaan verkopen.

Een wondje kan natuurlijk altijd ontstaan! Als je een wondje maakt tijdens het snijden met de mesjes, dan heb ik hier een tip voor je om het te verhelpen.

27 gedachtes over “Likdoorn tussen de tenen wegsnijden

  1. Pingback: Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie | Pedicuretip

  2. Pingback: Likdoorn op de teentop verwijderen van een hamerteen | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.