Irritant stukje nagel verwijderen

Er kan een irritant stukje nagel net naast je nagel dwangnagelgroeien. Ondanks dat het erg klein is, blijft het constant aan de sok haken als het niet wordt weggehaald, waardoor het erg pijnlijk en vervelend kan zijn. We noemen het uitstekende stukje teennagel een nijnagel of dwangnagel of nijnagel. Hier lees en zie je hoe je een nijnagel als deze kunt behandelen en weghalen.

Nijnagel of dwangnagel

De dwangnagel of nijnagel, het irritante stukje nagel, ontstaat vaak naast de kleine teennagel. De huid en de nagelriem zijn daar erg droog. Dat in combinatie met de druk van de schoen kan er voor zorgen dat er een kleine beschadiging ontstaat, met als gevolg een verstoring in de groei van de teennagel. Vaak is het voldoende om op het moment van irritatie de uitstekende nagelpunt zo glad mogelijk weg te frezen met een fijne puntige diamantfrees, zoals je in het filmpje kunt zien. Daardoor blijven er geen sokken of kousen meer achter het uitstekende stukje nagel hangen en irriteert het ook niet meer. Het kan ook dat er nijnagel naast de grote teennagel groeit. Dit komt vaak doordat een chirurg een ingroeiende nagel(punt) heeft verwijderd. In een aanvullende opleiding nagelregulatie kun je leren hoe je met gel of acryl het stukje vast kan maken aan de gewone teennagel. Daardoor groeit de nijnagel mee met de teennagel en ziet het er cosmetisch mooier uit.

Naast de dwangnagel of nijnagel zijn er nog meer aandoeningen aan teennagels, zoals tunnelnagels of verdikte nagels die je moet afvlakken. Hier heb ik ook artikelen en filmpjes over gemaakt.

Ik hoop dat je weer wat aan dit artikel met bijbehorend filmpje hebt. Als je voortaan toegang wilt tot alle filmpjes kun je gratis abonneren op mijn eigen YouTube pagina. Hier staan al mijn gemaakte video’s.

5 gedachtes over “Irritant stukje nagel verwijderen

  1. Pingback: Nagelbeugel plaatsen op ingegroeide teennagel | Pedicuretip

  2. Pingback: Basis pedicure behandeling – teennagels verzorgen en eelt en likdoorns verwijderen | Pedicuretip

  3. Pingback: Likdoorn verwijderen onder de teennagel | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.