Likdoorn onder de voet wegsnijden

Een likdoorn wordt ook wel een eksteroog genoemd. Een likdoorn is een pijnlijke plek eelt die naar binnen gegroeid is. Van deze likdoorn is het midden vaak het meest pijnlijk. Het is dus belangrijk om deze eeltplek goed te behandelen en te kunnen wegsnijden. Hier lees je wat een likdoorn of eksteroog is en welke frees en welk mesje ik gebruik om een likdoorn weg te snijden, inclusief een handige video!

Likdoorn behandelen

Een likdoorn is een wigvormige eeltpit en voelt vaak hard aan, maar je hebt ook een weke likdoorn. Deze is wat zachter, maar is eigenlijk het meest pijnlijk, zeker als het zich op een gevoelige huid bevind, zoals tussen de tenen of op de teentop. Een zogenoemde eksteroog is een naar binnen gegroeide plek eelt. Het centrum van de likdoorn is het meest gevoelig en pijnlijk. In bijgevoegd filmpje is goed te zien dat de likdoorn precies in het midden zit. Ik laat je zien hoe ik deze met mesje 10 en 15 wegsnijd en hoe ik vervolgens met de bolkopfrees en de diamantfrees de omgeving nabehandel. Mocht er een wondje ontstaan tijdens het wegsnijden van de likdoorn, dan lees je hier hoe je daarmee om kunt gaan.

Ontstaan likdoornLikdoorn onder de voet

De likdoorn ontstaat vaak door wrijving tussen de tenen of met de schoen, net als eelt. Het is dus ook belangrijk om schoenen te dragen die goed zitten en waarin je zo min mogelijk schuift. Daarnaast kunnen standafwijkingen van de voet of een onjuiste afwikkeling ook redenen zijn voor het ontstaan. Een likdoorn komt over het algemeen vaker voor bij vrouwen als bij mannen. Ze ontstaan voornamelijk onder voeten, zoals bij mijn cliënt met een doorgezakte voorvoet, op de tenen en tussen tenen. Een mooie oplossing om irritatie van de huid tussen de tenen te voorkomen zijn teensokken. Deze kun je aan de cliënt adviseren of zelfs in je eigen salon gaan verkopen.

17 gedachtes over “Likdoorn onder de voet wegsnijden

  1. Pingback: Basis pedicure behandeling – teennagels verzorgen en eelt en likdoorns verwijderen | Pedicuretip

  2. Pingback: Feiten over onze voeten | Pedicuretip

  3. Pingback: Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie | Pedicuretip

  4. Pingback: Likdoorn op de teentop verwijderen van een hamerteen | Pedicuretip

  5. Pingback: Likdoorn verwijderen onder de teennagel | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.