Nieuwe keramische frees

Ik heb al eens een video geplaatst en een bericht geschreven over verdikte nagels afvlakken en eelt verwijderen. Maar ik heb nu al een tijdje een nieuwe keramische frees en ik ben erg enthousiast over de werking ervan. In mijn nieuwe video zal ik je laten zien hoe fijn deze keramische frees werkt. Ik gebruik hem voor het verdunnen van een verdikte teennagel en zal ook het eelt verwijderen op de teentop.

Nieuwe keramische freesNieuwe keramische frees

Bij een cliënt is de tweede teen langer dan de Hallux (de grote teen). Daardoor komt deze teen constant tegen de schoen aan tijdens het lopen, waardoor de nagel verdikt is geraakt. In mijn video laat ik je zien hoe ik de verdikte teennagel ga verdunnen. Voor het behandelen van de verdikte nagel gebruik ik mijn nieuwe keramische frees. Deze frees werkt erg fijn en zoals je in de video kunt zien wordt de nagelplaat ook gelijk mooi glad tijdens het frezen. De keramische frees werkt sneller en mooier dan de stalen frees die ik in mijn andere video gebruikt heb. Dat is ook een optie, maar deze laat grovere groeven in de nagelplaat achter waardoor je dan daarna moet afwerken met een fijne diamantfrees. Ik heb de keramische frees al een aantal keer eerder gebruikt, zo ook in mijn video’s. Bijvoorbeeld bij mijn voetbehandeling van een spitsvoet.

Eelt verwijderen van teentop

Omdat de tweede teen langer is dan de Hallux en deze tijdens het lopen tegen de schoen aankomt, ontstaat er ook eelt op de teentop van teen 2. Ik gebruik mesje 15 om het eelt te verwijderen van de teentop. Zorg dat je ronde bewegingen maakt tijdens het snijden met het mesje, zodat je niet aan de huid van de cliënt trekt. Om het eelt goed te verwijderen en goed te kunnen snijden is het waardevol om een steunpunt te hebben voor je hand. Je houdt je duim altijd wat lager om de teen te ondersteunen, zodat je de huid kunt fixeren en zodat je uiteraard niet in je eigen duim snijdt. Toch gebeurd het wel eens dat er toch een wondje ontstaat bij de cliënt. Zorg dan dat je niet in paniek raakt en bekijk deze handige stappen eens. Tot slot werk ik de eeltlocatie netjes af met een fijne diamantfrees. Deze is groter dan de keramische frees en deze gebruik ik op ongeveer 12.000 toeren. Bekijk in de video hieronder zelf de werking van de keramische frees en hoe je gemakkelijk eelt kunt verwijderen van de teentop en verdikte nagels kunt verdunnen.

31 gedachtes over “Nieuwe keramische frees

 1. Pingback: Duurzame salon met de groene bodyguard | Pedicuretip

 2. Pingback: Likdoorn verwijderen onder de teennagel | Pedicuretip

  • Dat is afhankelijk van de frees. Als je de frees hebt zoals op de foto in het bericht, is de motor op linksdraaiend zetten prima. Bij een frees met een specifieke snijrichting moet je inderdaad een linkshandige frees hebben.

   Like

  • Dat klopt Jenny maar dat schrijft Mar ook niet. Het gaat om de frees op de foto. Bush heeft één frais met rechte betanding. Deze kun je als linkshandige gebruiken. Bij de andere fraisen loopt de betanding dusdanig, dat je er als linkshandige niet mee kunt werken. (Tenzij je van distaal naar proximaal werkt en van rechts naar links ;-)).

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat kan je een links handige keramische frees middelmaat kopen? Ik wil de frees proberen. Ik ben nog in opleiding voor pedicure en heb nog geen btw nr.

  Like

 4. Pingback: Dik en hard eelt op voeten verwijderen | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.