Likdoorns en eelt verwijderen op een spreidvoet

Ik heb een bericht geschreven over een doorgezakte voorvoet, oftewel een spreidvoet. Dit kan zorgen voor veel terugkomende voetklachten. Zo is er veel eeltvorming ontstaan door de brede voorvoet, waar ook kloven in ontstaan. Onder het eelt zitten veel likdoorns die pijn veroorzaken. Met een uitgebreide video laat ik jou zien hoe ik het eelt verwijderen en likdoorns verwijderen op een spreidvoet zien.

Eelt verwijderen

Er is eelt ontstaan op de teentop, in het midden onder de voet en aan beide zijkanten van de voet. Het eelt ontstaat door de brede voorvoet, wat komt door de doorgezakte voorvoet. Ook zit er eelt op de hielen en daarom ga ik alles verwijderen. Ik gebruik de diamantfrees, de grote diamant peerfrees, om het eelt op de teentop zachter te maken. Daardoor wordt het makkelijker om vervolgens het eelt weg te snijden, waar ik mesje 15 voor gebruik.

Voor het harde eelt aan de zijkant gebruik ik eerst de groene slijpkap met de nattechniek, waardoor het zachter wordt. Het wegsnijden van het eelt doe ik vervolgens met mesje 10. Dit doe ik ook voor het eelt op de hielen. Op de hielen zijn kloven ontstaan, net als in het harde eelt op de zijkant van de voet. Zorg dat je goed met de kloven mee snijdt, want als je tegen de richting in snijdt haal je de kloof open. Ik gebruik voor het verwijderen van de kloven mesje 10.

Voor het zacht maken van het eelt aan de andere kant van de voet en het eelt op het midden van de voet gebruik ik een spitse slijpkap, omdat er waarschijnlijk een likdoorn onder zit. De spitse slijpkap zorgt er voor dat je ook iets dieper kunt frezen om zo wat gemakkelijker bij de likdoorn te komen. En daarna haal ik t eelt verder weg met mesje 10.

Likdoorn verwijderen

De meeste pijn wordt veroorzaakt door de likdoorns onder het eelt. Door het gebruik van de spitse slijpkap is het meeste eelt bij de likdoorn ook al een beetje weg. Er is een soort holling ontstaan, waardoor je makkelijker bij de likdoorns onder de voet komt. Door het wegfrezen komen er ook twee andere likdoorns tevoorschijn met een harde kern. Ik gebruik mesje 15 om deze likdoorns weg te snijden. Met gebruik van de pengreep kun je goed een sneetje maken boven de likdoorn om hem te kunnen verwijderen. De bolkopfrees gebruik ik voor het verder verwijderen van de harde plekken en likdoorns. Deze is scherp en kan daarom wel wat kleine harde stukjes achterlaten. De fijne diamant bolfrees is ideaal om ten slotte de omgeving rond de likdoorns af te werken en glad te maken. Ditzelfde doe ik bij de likdoorn die op de teentop is ontstaan en de likdoorn onder het eelt aan de zijkant van de voet. Er zal bij de spreidvoet niet zo snel een likdoorn tussen de tenen ontstaan omdat de tenen wat uit elkaar oftewel “gespreid” staan. Dit gebeurd eerder bij de oudere voet, waarbij de tenen heel dicht op elkaar groeien en zo continue tegen elkaar bewegen.

12 gedachtes over “Likdoorns en eelt verwijderen op een spreidvoet

  1. Geachte mevrouw, Ik heb u video gezien. Ik zou graag willen dat u mij de likdoorn verwijderd. Is dit mogelijk en hoeveel vraagt u voor deze behandeling?

    Met vriendelijke groet,
    Veronica

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.