Druk op de voorvoet verminderen

Ik heb geschreven en een video gemaakt over een doorgezakte voorvoet, een spreidvoet. Bij zo een spreidvoet is de voorvoet extra gevoelig, ondanks dat het eelt en de likdoorns zijn verwijderd. Er is een mooie manier om de druk van de voet te verminderen en het comfortabel aan te laten voelen. Er zijn twee makkelijke opties die je kunt afwegen!

Ik heb al eerder een bericht geschreven en een video gemaakt over een spreidvoet, waarbij de voorvoet is doorgezakt. Bij een spreidvoet is de voorvoet extra gevoelig en daarom geef ik jou wat opties om de druk op de voorvoet wat te verminderen. Twee comfortabele opties die jij kunt afwegen.

Foam/schuim

De eerste optie is een zachte foam, met schuim als basis. Je knipt een ‘T’ in de enkele kant, waardoor er een soort bedje ontstaat als je hem opendoet. Door het knippen van een ‘T’ ontstaat er een opening die je over een teen kunt trekken. Daardoor blijft het goed zitten en kan het foam niet verschuiven tijdens bijvoorbeeld het lopen. Je kunt gewoon de sok eroverheen doen, waardoor het prima blijft zitten. Het zorgt voor een verzachting voor de hele voorvoet en bestaat uit katoen aan de binnenkant. Het werkt wel maar tijdelijk, omdat je het na verloop van tijd plat gaat lopen.

Voorvoetband

Een andere optie is een voorvoetband. De voorvoetband bevat een gel pad, die zich aan de onderkant van de voet bevindt. Je zorgt dat de doorgezakte voorvoet op het gel pad rust. Dit loopt ook lekker comfortabel. De voorvoetband bevat al een gat voor de grote teen, waardoor er maar 1 pasvorm mogelijk is en de band niet kan verschuiven. Het voordeel van de voorvoetband is dat het veel langer meegaat als het foam en je het gewoon kunt wassen. Een ander verschil is dat er gel in zit in plaats van schuim.

5 gedachtes over “Druk op de voorvoet verminderen

  1. Pingback: Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie | Pedicuretip

  2. Pingback: Voordelen van ambulant werken voor startende pedicure | Pedicuretip

  3. waar koop ik die voorvoetband met gel pad? Hoe duur mag deze (ongeveer) zijn voor mij inkoop? Ik heb ooit Epitact gebruikt, erg duur voor de klant!

    Met vriendelijke groet, Jacqueline van den Ham

    Weislag 15 | 5221 AZ Engelen | T 073 • 633 02 99 | E info@faceandfeetengelen.nl | W faceandfeetengelen.nl

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.