Podotrack afdrukvel met carbon

Om de voetstand en voetklachten van de voet van je cliënt te achterhalen en bepalen is het belangrijk om een blauwdruk van de voet te maken. Je leert in de basisopleiding om van iedere nieuwe cliënt een blauwdruk te maken. Het is dan ook erg belangrijk en ik raad het je aan om te blijven doen. Bekijk mijn handige oplossing in de video, waarbij je gedoe met inkt en een roller kunt voorkomen.

Podotrack afdrukvel met carbon

Als pedicure gebruik ik zelf een podotrack podotrack afdrukvelafdrukvel met carbon in mijn salon. Dat is een schone, maar ook een snelle manier om de belangrijke voetafdruk te maken. Daarmee achterhaal je de voetstand en de mogelijke klachten van je cliënt. De voetstand verklaard immers vaak de klachten en de reden dat de cliënt naar de pedicure gaat. In mijn vorige artikel gaf ik je al een voorbeeld waarin ik aangeef waarom het belangrijk is om de voetafdruk te maken.

In mijn video zie je dat ik voor de dynamische blauwdruk een podotrack afdrukvel met carbon gebruik. Je trekt het afdrukvel open en haalt het folie van het podotrack afdrukvel af. Zo verschijnt er een transparante laag die je over het carbon kunt plaatsen. Vervolgens verwijder je de plakstrips die op het afdrukvel zitten en bevestigd de podotrack op de grond. Door het gebruik van deze plakstrips kan het vel niet verschuiven als er iemand overheen loopt. Nadat de cliënt er goed met zijn/haar voet overheen gelopen is, trek je de folie los van het carbon. Ten slotte verwijder je het carbon waardoor je de folie met de voetafdruk op de onderzijde terug kunt plaatsen. Zo ontstaat er een duidelijke geplastificeerde voetafdruk en heb je op een snelle en effectieve manier een blauwdruk van de voet gemaakt, zonder gedoe met inkt en een roller bij een blauwdruk met inkt. De voetafdruk die ik hier gemaakt heb is van een cliënt met een doorgezakte voorvoet, oftewel een spreidvoet. Dankzij de blauwdruk heb ik voor de behandeling van de doorgezakte voorvoet de voetstand en de klachten kunnen constateren. Het is duidelijk te zien dat het een holvoet is. De druk is niet mooi verdeeld maar zit volledig op de hiel en voorvoet. Ook zie je dat de tenen spreiden tijdens het lopen en dat er drukpunten van de doorgezakte middenvoetsbeentjes aanwezig zijn. Dit is altijd een handige manier om eventuele voetafwijkingen te constateren en te bekijken, zoals een spitsvoet of klapvoet.

5 gedachtes over “Podotrack afdrukvel met carbon

  1. Pingback: Cliënt met een klapvoet bij de pedicure | Pedicuretip

  2. Pingback: Voordelen van de sportpedicure | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.