Voetscrub na pedicure behandeling

Heb je de voeten van een cliënt na een pedicure behandeling al eens verwend met een voetscrub? Een voetscrub is onderdeel van cosmetische voetverzorging en het werkt heerlijk verzachtend. Het zorgt er ook nog eens voor dat dode huidcellen worden verwijderd. Ik laat je zien hoe je kunt scrubben en waarom het waardevol is om toe te passen.

Voetscrub

Een voetscrub zorgt voor verzachting van de huid van de voeten en het verwijderd de dode en oude huidcellen. Een voetscrub is dus een reiniging en verzorging van de voeten en daarom is het een vorm van cosmetische voetverzorging. Na een voetscrub voelen voeten soepel, zacht en verzorgd aan. Een goede verzorging voor de voet zorgt dan ook voor profijt voor het hele lichaam.

Ik heb zelf een cliënt met een spreidvoet gehad, waar ik ook over verteld heb in mijn voorgaande artikel. Ik heb de voeten van deze cliënt uitgebreid behandeld, waarbij ik het eelt en de likdoorns heb verwijderd. De hele behandeling van het verwijderen van eelt en likdoorns op de spreidvoet kun je hier bekijken. Om ook de laatste kleine eelt restjes en dode droge huidcellen te verwijderen na de behandeling heb ik een voetscrub gebruikt, zoals in de video te zien. Het werkt verzachtend en ontspannend voor de huid na de intensieve behandeling. Met de scrub masseer je de hielen en de verdere gehele voet en zal de huid vervolgens heerlijk zacht aanvoelen. Om gemakkelijk bij de hielen te komen, heb ik hier een tip voor je! Na het aanbrengen van de scrub en het masseren gebruik je een vochtige, warme handdoek om de voetscrub van de voeten te verwijderen. Je maakt de voet schoon van de scrub en het voelt ook nog eens heerlijk warm aan. Als de scrub verwijderd is sluit ik de behandeling nog eens af met een voetencrème. De voetencrème trekt extra goed in de huid omdat er al eerder een scrub aangebracht is.

Je kunt cosmetische voetverzorging zelf toepassen in je salon. Er zijn allerlei soorten voetscrub te koop, maar je kunt het ook zelf maken van bijvoorbeeld amandelolie met honing en citroensap, waaraan je grove suiker of zeezout toevoegd. Je kunt de voetscrub natuurlijk ook als product in je salon verkopen!

4 gedachtes over “Voetscrub na pedicure behandeling

  1. Pingback: Zon, zand, zeewater en je voeten | Pedicuretip

  2. Pingback: Werk jij al met magnesium producten? | Pedicuretip

  3. Pingback: 6 tips voor meer klanten en omzet | Pedicuretip

  4. Pingback: Cosmetische keratine voetbehandeling | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.