Voordelen van de sportpedicure

Ook de TV reclame van ProVoet opgepikt? Ze richten zich in de reclame voornamelijk tot sporters en dat is niet voor niks. Sporters zijn een belangrijke doelgroep voor pedicures en dat is ook de reden dat steeds meer pedicures en medisch pedicures zich interesseren in voetzorg voor sporters. Daarom is de opleiding sportpedicure tot stand gekomen, die in korte tijd erg populair is geworden. Ook jij kunt sportpedicure worden! Lees hier meer over de voordelen en de opties.

De sportpedicuresportpedicure technieken

Een sportpedicure richt zich voornamelijk op voetverzorging van voetproblemen bij sporters. Een sportpedicure kent de voetverzorgingsmethoden en -technieken die nodig zijn om sportgerelateerde voetproblemen te kunnen behandelen. Omdat sporters vaak actief bezig zijn hebben zij ook vaker last van voetproblemen, zoals eelt, likdoorns en kloven. De sportpedicure helpt sporters om de voeten in goede conditie te houden en veelvoorkomende voetproblemen bij sporters te voorkomen of te behandelen. Wij pedicures hebben natuurlijk een adviserende rol, zoals ons advies aan wandelaars. Dat geldt ook voor de sportpedicure tegenover sporters.

Over het algemeen staat onze doelgroep bekend om de wat oudere leeftijd. De doelgroep sporters vind ik persoonlijk erg leuk omdat het over het algemeen ook om een jongere generatie gaat. Een voordeel daarvan is dat het dus ook vaak mensen zijn die meer te besteden hebben. Zo is de kans dat zij een product bij je kopen bijvoorbeeld ook groter. Zij willen immers hun voeten in topconditie houden, anders kunnen zij niet lekker sporten.

De opleiding sportpedicure

In de opleiding sportpedicure leer je de voetverzorgingsmethoden en -technieken die nodig zijn om sportgerelateerde voetproblemen te kunnen behandelen. Met de opleiding sportpedicure kun jij je als pedicure onderscheiden van je collega’s en daarnaast een grotere doelgroep aantrekken. Zo is het een uitbreiding en aanvulling op je basis werkzaamheden. Daarnaast ga je natuurlijk ook met de tijd mee door dit actuele onderwerp beet te pakken.

Inhoudelijk zal in de opleiding sportpedicure worden ingegaan op onderwerpen als inspanningsfysiologie, functieonderzoeken, biomechanica, spierlengtetesten, het meten van de weerstand, blessurepreventie en blessurebehandeling. Daarbij komen natuurlijk technieken als taping, sporttaping en medical taping ook aan de orde. De voetstand of voetklachten van de sporter kun je vaak achterhalen met een handige blauwdruk. In onderstaande video komen de verschillende onderwerpen van de sportpedicure aan bod. De opleiding sportpedicure is dus erg praktijkgericht en er wordt ook specifiek gefocust op hoe jij het in je praktijk kunt toepassen en tot een succes kunt maken.

De opleiding sportpedicure bij PediRodataping sportpedicure

Je kunt de opleiding volgen bij PediRoda, een toonaangevende opleider die deze nieuwe opleiding dit jaar zelfs al bij 4 van hun leslocaties aanbiedt. Er is dus vrijwel altijd een locatie voor je in de buurt. De opleiding zal op de verschillende locaties starten vanaf september. Waarom ik specifiek PediRoda benoem, is omdat PediRoda alle pedicures de kans geeft om geregistreerd sportpedicure te worden. Niet alleen medisch pedicures, maar ook basis pedicures en plussers. Basis pedicures krijgen daarbij een voortraject aangeboden. De duur van de opleiding is 5 dagen. Leuke pluspluntjes als je de opleiding bij PediRoda volgt zijn dat je na het behalen van de opleiding een muurbord ontvangt en iedere lesdag voorzien is van een verzorgde lunch :). Medisch pedicures kunnen ook een SCAS registratie ontvangen.

Voor meer informatie over de opleiding en locaties bekijk je deze website. Direct aanmelden kan via deze link, onder vermelding dat je in aanraking bent gekomen met PediRoda via Pedicuretip. In onderstaande video krijg je een indruk van de werkzaamheden van een sportpedicure en wat jij in de opleiding leert.

9 gedachtes over “Voordelen van de sportpedicure

  1. Pingback: Voorbereiden op pedicure na corona-stop | Pedicuretip

  2. Pingback: Ervaar magnesium in het eerste Experience Center van Nederland | Pedicuretip

  3. Pingback: Accreditatiepunten al behaald? | Pedicuretip

  4. Pingback: 6 tips voor meer klanten en omzet | Pedicuretip

  5. Pingback: Nieuw product tegen zweetvoeten | Pedicuretip

  6. Pingback: Dik en hard eelt op voeten verwijderen | Pedicuretip

  7. Pingback: Pedicure geeft advies aan wandelaars | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.