Pedicure behandeling oudere voet

Ouderen zijn voor ons pedicures een erg belangrijke doelgroep. Zo kunnen de meeste ouderen de voeten zelf niet meer behandelen, waardoor een bezoek aan de pedicure vaker nodig is. Daarnaast bevat de oudere voet vaker pijnklachten, voetproblemen, voetafwijkingen en verhoogde risico’s. Dat vraagt om aangepaste en specialistische voetverzorging. Lees alles over de oudere voet en bekijk mijn video van een voetbehandeling van de oudere voet.

Oudere voet

Ouderen vormen het grootste gedeelte van de klanten van ons pedicures. De leeftijd van klanten wordt door de vergrijzing in Nederland dan ook steeds hoger. Gemiddeld lopen we in ons leven wel drie keer de wereld rond. Onze voeten krijgen dus aardig wat te verduren en dat wordt erger naarmate je ouder wordt. Bij de oudere voet ontstaan dan ook sneller voetklachten of voetproblemen, waardoor ze de nodige aandacht vereisen. Wij pedicures zijn de aangewezen persoon om de voeten van ouderen de behandeling te geven die ze verdienen.

Nagelaandoeningen oudere voet

Door ouderdom veranderen zowel de voeten als de teennagels. Zo raken de teennagels eerder verdikt en ontstaat er vaker verkleuring en verkalking. De structuur van de teennagels kan brokkelig of slechter van kwaliteit zijn omdat de doorbloeding over het algemeen verslechterd is bij ouderen.

Voetproblemen oudere voetOudere-voet-pedicuretip

De oudere voet vraagt ook om een specialistisch inzicht en een professionele pedicure behandeling. Omdat de huid over het algemeen droger en dunner is ontstaan er sneller wondjes bij de oudere voet. Als een oudere cliënt dan bijvoorbeeld ook bloedverdunners slikt, dan genezen wondjes ook nog eens slechter. Bij ouderen zijn stijvere gewrichten ook geen uitzondering. Door stijfheid in de gewrichten kunnen ouderen zelf lastig de voeten verzorgen, waardoor zij wel naar de pedicure toe moeten voor voetverzorging. Daarnaast komen er vaker pijnklachten voor en ontstaat er sneller eelt in combinatie met likdoorns. Een mooie oplossing om irritatie van de huid zoals hier tussen de tenen te voorkomen, zijn teensokken. Het risico op schimmelnagels wordt ook hoger naarmate de leeftijd stijgt. Ten slotte kunnen er afwijkingen in de voetstand ontstaan. Voorbeelden van voetafwijkingen zijn spitsvoet, klapvoet of spreidvoet.

Pedicure behandeling oudere voet

Onderstaande video geeft jou inzicht in een pedicure behandeling voor de oudere voet. Deze voetbehandeling is bij een cliënt van 86 jaar, waar enkele tenen enigszins tegen elkaar aan groeien en er eelt en likdoorns zijn ontstaan. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij een pedicure behandeling van de oudere voet:

 • Controleer of de huid niet aan de nagels groeit voordat je de nagels knipt.
 • Maak de nagelwallen en het gebied onder de nagels goed schoon. Ik gebruik hiervoor over het algemeen de robbelaar, maar je kunt ook de excavator gebruiken.
 • Houdt met het verwijderen van eelt en likdoorns rekening met een dunne en kwetsbare huid. Mocht er toch een wondje ontstaan, volg dan deze stappen.
 • Door verstijving van de gewrichten of andere redenen kunnen ouderen hun voeten zelf slecht verzorgen. Dat is ook de voornaamste reden dat zij regelmatig de pedicure bezoeken. Help de cliënt met het aantrekken van de sokken en schoenen en het opstaan van de behandelstoel

19 gedachtes over “Pedicure behandeling oudere voet

 1. Pingback: Voorbereiden op pedicure na corona-stop | Pedicuretip

 2. Pingback: Voetbehandeling oudere voet met ruitertenen | Pedicuretip

 3. Pingback: Voordelen van ambulant werken voor startende pedicure | Pedicuretip

 4. Pingback: Ervaar magnesium in het eerste Experience Center van Nederland | Pedicuretip

 5. Pingback: Werk jij al met magnesium producten? | Pedicuretip

 6. Pingback: Accreditatiepunten al behaald? | Pedicuretip

 7. Pingback: Beursaanbieding: Cosmetische keratine voetbehandeling | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.