Eelt verwijderen zonder mesje

Eelt verwijderen is de meest voorkomende taak van pedicures. Echter kan het snijden met mesjes voor sommige pedicures toch lastig blijven. Daarnaast vinden ook lang niet alle cliënten het prettig. Er is een oplossing op de markt, waarmee je eelt kunt verwijderen zonder gebruik van mesjes en freesjes. Ben je ook zo nieuwsgierig? Lees over het product en mijn eigen ervaring met het product.

Eelt verwijderen zonder mesje

Eelt verwijderen is de meest voorkomende taak van Eelt voetenpedicures. Niet voor niets dat de video over eelt verwijderen de meest bekeken video is op mijn YouTube-kanaal en maarliefst 20.000 keer (!!) per maand wordt bekeken. In deze video gebruik ik onder andere een frees en verschillende mesjes. Maar er is een manier om eelt te verwijderen zonder mesjes en zonder pedicuremotor!

Het product waarmee je eelt kunt verwijderen zonder de traditionele mesjes en pedicuremotor is de ‘Callus removal kit’ uit de Mediheel productlijn. Deze productlijn heeft als doel een nieuwe manier te introduceren waardoor vijlen en snijden verleden tijd is en maakt onder andere gebruik van tonic. Zo is het zeker voor startende pedicures nog wel eens lastig om de snijtechniek goed onder de knie te krijgen. Als de snijtechniek niet goed wordt toegepast kunnen er wondjes ontstaan. De productlijn van Mediheel klinkt als de perfecte oplossing. Ik heb voor jou uitgetest of het te mooi is om waar te zijn of inderdaad zo goed werkt als zij zelf zeggen.

Mediheel Callus removal kit

Ik heb de gebruiksaanwijzing gevolgd en allereerst wattenschijfjes Mediheel behandelingop het eelt rondom de hiel en op de zijkant van de voorvoet geplaatst. Deze wattenschijfjes zijn doordrenkt met de tonic uit de Callus removal kit van Mediheel en heb ik 10 minuten laten intrekken. Daardoor is de huid zacht geworden en kon ik vervolgens met bijgeleverde schraper inderdaad het meeste eelt vrij moeiteloos verwijderen. Om ook de overige eeltresten te verwijderen heb ik het bijgeleverde schuurblokje gebruikt, wat de huid glad maakt. Dit kun je ook goed gebruiken voor gebarsten hielen of kloven in de huid. De neutralizer uit de ‘Callus removal kit’ is er vervolgens om de PH-waarde van de huid mee te herstellen.

Review de Callus removal kit

Al met al kan ik concluderen dat mijn cliënt het een aangename mediheel starterkiten ontspannende behandeling vond. Als ik kijk naar mijn eigen werkwijze vind ik het over het algemeen een makkelijk alternatief voor het verwijderen van eelt. Het is fijner voor de meeste cliënten als je geen gebruik hoeft te maken van mesjes en een pedicuremotor, omdat dat voor sommigen toch afschrikt. Daarnaast is het heerlijk om mee te werken omdat het op een soort cosmetische voetbehandeling lijkt.

Je kunt de behandeling uitbreiden met alle producten uit de Mediheel productlijn. Deze productlijn bestaat namelijk uit 7 producten, waaronder ook een scrub, een hydraterende crème, nagelriemolie en een glamour spray voor een glanzende huid. Je kunt de producten hier bestellen of hun stand bezoeken op de pedicure vakbeurs in Ahoy Rotterdam aankomend weekend.

11 gedachtes over “Eelt verwijderen zonder mesje

 1. Hello
  i would like to know where you bought the drill and if you could give full description of the drill and accessories you use to drill hard skin calluses.
  thanks

  Like

 2. Hoe lang ben je er ongeveer mee bezig? Dus zeg maar inclusief de rest vd voeten. Duur vd totale behandeling?
  Lijkt me iig erg prettig en tevens kun je er leuke koppel behandelingen aan toe voegen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Al zou het helpen, is het niet je eigen vaardigheden overbodig maken, dus ook het pedicurebezoek?
  Dus of we echt blij met deze ontwikkelingen moeten zijn?

  Like

  • Marian, het is uiteraard een alternatief en daarom geen overbodige luxe. Het lijkt mij zeker geen reden waardoor het pedicurebezoek overbodig wordt. Zo verkopen zij sowieso niet alle producten aan consumenten en zijn een aantal producten alleen voor professioneel gebruik. Daarnaast willen en kunnen niet alle consumenten het zelf toepassen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.