Knellende schoenen oprekken

We hebben het bijna allemaal weleens. Je ziet dat mooie paar schoenen en twijfelt bij het passen, maar koopt ze uiteindelijk toch. Achteraf kom je er na een aantal keer lopen achter dat het toch niet zo fijn blijkt te zitten zoals je gehoopt had. Ik geef je graag wat tips om knellende schoenen tegen te gaan of knellende schoenen op te rekken. Deze kun je toepassen bij cliënten, meegeven aan cliënten of natuurlijk zelf heel goed gebruiken 🙂

Knellende schoenen

Ik kan dit blogbericht heel kort houden, want de allerbeste tip is natuurlijk om schoenen te kopen die meteen goed zitten. Maar het overkomt ons allemaal weleens dat die mooie nieuwe schoenen achteraf toch niet zo fijn blijken te zitten. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat beide voeten niet gelijk zijn. Zo kan de linker- of rechtervoet iets groter of dikker zijn dan de andere, met het gevolg dat de ene schoen uitstekend past en de andere soms niet goed past of zelfs knelt.

Knellende schoenen oprekken

Gelukkig zijn er genoeg tips die ervoor kunnen zorgen dat je schoenen niet meer knellen en worden opgerekt en je niet lang met blaren of pijn hoeft te lopen. Deze tips variëren van grootmoeders tips die je zelf kunt toepassen tot handige producten in de markt.

 1. Draag je nieuwe schoenen een dag met extra dikke sokken, waardoor ze iets wijder worden.
 2. Als je schoenen van echt leer zijn, kun je een dun sokje vochtig maken met warm water. Door het vocht zet het nieuwe leer uit, waardoor ze naar jouw voet gaan staan.
 3. ’s Nachts natte kranten in je schoen proppen kan ook. Zorg er dan voor dat je de schoenen de volgende dag nog vochtig aantrekt.
 4. Nog een manier om zelf je schoenen op te rekken is het gebruik van een schoenspanner. Schoenspanners worden in alle vormen en maten verkocht en zijn zeer effectief. Het nadeel hiervan is wel dat het enkele dagen kan duren voordat je het gewenste effect hebt.
 5. Synthetische schoenen kun je met behulp van een föhn warm maken op de plek waar de schoen knelt. Laat de schoen vervolgens al lopend afkoelen.
 6. Het zal je verbazen, maar er bestaat ook een zogenoemde ‘oprekspray’. Het is een spray die ervoor zorgt dat de plekken die knellen zachter worden zodat je het leer kunt oprekken.
 7. Last but not least! De schoenmaker kan je natuurlijk ook goed helpen. Hij heeft zelfs een zogenaamde knobbeltang om gemakkelijk en nauwkeurig de drukpunten te verlichten.

Bekijk ook mijn andere pedicure tips. De ene tip zal misschien beter werken als de ander. Het is afhankelijk van zowel de schoenen als de voeten, maar ik hoop dat de juiste tip voor jou ertussen zit. Welke tip werkt bij jou het beste?

5 gedachtes over “Knellende schoenen oprekken

 1. Pingback: Feiten over onze voeten | Pedicuretip

 2. Pingback: Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie | Pedicuretip

 3. Pingback: Testen op schimmelnagels | Pedicuretip

 4. Pingback: Terugblik op tips in 2017 | Pedicuretip

 5. Pingback: Gemakkelijk de hielen behandelen | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.