6 tips voor meer klanten en omzet

Je hebt je basisdiploma op zak, een goede portie motivatie en de benodigde materialen of zelfs een salon, maar nu de klanten nog! Ik zie vaak vragen en opmerkingen van pedicures langskomen over het vinden van de eerste klanten of het vergroten van het klantenbestand. Je hebt hard geleerd om pedicure te kunnen worden en bent er helemaal klaar voor, maar dan moet je vervolgens nog aan klanten zien te komen. Ik geef je graag wat tips om meer klanten te vinden, je klantenbestand te vergroten en je omzet te verhogen.

1. Focus je op de juiste doelgroep

Een ouderwetse manier die toch nog vaak toegepast wordt is flyeren. Het gebruik van social media zouden we kunnen zien als de moderne manier van flyeren of bekendheid genereren. Als jij moeite hebt met het vinden van klanten of niet goed weet waar je moet beginnen, is het belangrijk jezelf af te vragen of je je met dit soort manieren van adverteren wel focust op de juiste doelgroep. Een grote doelgroep voor pedicures is ouderen. Woon je in een woonwijk met jonge gezinnen dan zal het flyeren daar waarschijnlijk minder effectief zijn als in een appartementencomplex met ouderen. Hetzelfde geldt als jij bijvoorbeeld Facebook als zakelijk kanaal gebruikt om een aanhang met volgers en fans te creëren. Een belangrijke opkomende doelgroep is bijvoorbeeld sporters.

2. Onderscheid je van de concurrentiehotstone voetmassage pedicuretip

Zorg ervoor dat cliënten een goede reden hebben om voor jou te kiezen, oftewel om jou te verkiezen boven een andere pedicure. Er is nou eenmaal concurrentie en uit de statistieken blijkt dat dit er alleen maar meer worden! Dit onderscheiden kun je doen door meer te bieden als de concurrenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van extra opties en uitbreidingen naast de standaard pedicurebehandeling, zoals een onderbeen- en voetmassage, een hotstone voetmassage, een voetscrub, een voetmasker of zelfs Nail Art. Zoals je ziet is cosmetische voetverzorging een veelgebruikte en effectieve manier om net dat benodigde beetje extra te bieden.

3. Bijscholing

Om sommige uitbreidingen te kunnen uitvoeren zul je je eerst moeten bijscholen door middel van een vervolgopleiding of een extra cursus. Zo zul je met alleen een opleiding basispedicure lastiger een volle agenda krijgen als een medisch pedicure die ook nog eens allerlei cursussen heeft gedaan. Simpelweg geldt dat verschillende doelgroepen om verschillende specialiteiten en kennis vragen. Zo zul jij ineens een grotere en nieuwe doelgroep aantrekken door jezelf bij te scholen tot bijvoorbeeld gecertificeerde sportpedicure. Bijscholing vergroot je kennis en daardoor ook je mogelijkheden en aanbod voor cliënten. Daarnaast is het een manier om actueel en vernieuwend te blijven. Mocht je al een aantal waardevolle opleidingen of cursussen op zak hebben, huiver dan niet om het je klanten bekend te maken. Dat hoeft niet per se door het ze te vertellen. Als je een pedicuresalon hebt kun je certificaten bijvoorbeeld ook ophangen. Dat wekt vertrouwen op en cliënten weten direct wat je nog meer kunt.

4. Verkoop productenkeratine-sokken-pedicuretip

Naast dat je alleen behandelingen uitvoerd kun je er natuurlijk ook producten bij verkopen. Stel dat je tijdens de vorige behandeling een crème hebt aangebracht, waar de cliënt enthousiast over blijkt te zijn. Hoe gemakkelijk is het dan wel niet om de cliënt zo een potje crème te verkopen voor thuis? Zo heb je producten die je zowel zelf kunt toepassen tijdens de behandeling als de klant zelf thuis, maar je hebt ook producten die vrijwel alleen voor thuisgebruik zijn, zoals dit product tegen zweetvoeten. Als jij een specifiek product verkoopt moeten cliënten naar jou terugkomen omdat andere pedicures het mogelijk niet hebben of verkopen. Mocht je geen risico willen lopen door een voorraad producten op te nemen, dan kun je natuurlijk op bestelling werken. Voordeel voor jou is dat je geen kosten vooraf hebt aan productaankopen en niet met een overtollige voorraad kunt blijven zitten. Het nadeel in dat geval is wel dat de cliënt het bijvoorbeeld niet tijdens de behandeling al kan zien staan waardoor zij enthousiast kunnen raken. Zo moeten zij ook langer op het product wachten bij bestelling.

5. Verkoop cadeaubonnen

Een vrij voor de hand liggende, maar waardevolle manier om meer klanten te genereren is door cadeaubonnen te verkopen. Stel je hebt moeite om je huidige klantenbestand uit te breiden, dan kun je proberen cadeaubonnen te verkopen aan je huidige klanten. Stel een concreet doel voor jezelf op en bouw zo je klantenbestand uit. Op het moment dat je een cadeaubon verkoopt, verkoop je namelijk eigenlijk al een nieuwe behandeling. Grote kans dat dit ook nog eens een nieuwe klant zal zijn. Ten slotte is het natuurlijk een hartstikke uniek cadeau! Zo kun je natuurlijk zelf ook een kennis of familielid die nog geen klant is een cadeaubon cadeau doen. Dit is minder gunstig omdat het je een behandeling kost, maar als zij na deze behandeling enthousiast zijn komen zij vast terug voor een aantal betaalde behandelingen of zullen zij door middel van mond-tot-mondreclame indirect voor nieuwe klanten zorgen.

6. Zorg dat je online vindbaar bent

Eigen-pedicure-website-pedicuretipInmiddels misschien wel de belangrijkste manier om je van de concurrentie te onderscheiden wil ik graag even apart benoemen. Dat is namelijk door online vindbaar te zijn met jouw eigen pedicure website. Er zijn genoeg personen bij jou in de regio die op zoek zijn naar een pedicure, maar niet op de hoogte zijn van het gehele aanbod. Tegenwoordig is de meest voor de hand liggende manier dan om even het internet in te duiken. Stel dat deze persoon vervolgens zoekt op ‘Pedicure in Emmen’ en jij komt niet in de zoekresultaten voor, dan is dat een gemiste kans. Een online visitekaartje, oftewel een website, hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Ik breng je graag in verbinding met mijn webdesigner om een betaalbare en vindbare website te laten creëren, mocht je daar interesse in hebben.

Heb jij nog een andere waardevolle tip? Laat het in een onderstaande reactie achter!

13 gedachtes over “6 tips voor meer klanten en omzet

  1. Pingback: Spoedcursus tenen lezen voor pedicures | Pedicuretip

  2. Pingback: Voordelen van ambulant werken voor startende pedicure | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.