Pedicuresalon software, help!

Software en administratie, dat zijn onderwerpen die de meeste van ons niet graag bezighouden. Je wilt er zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn en het moet eigenlijk nog zo simpel mogelijk zijn ook. Naast de bekende aanbieders van softwaresystemen zijn er ook alternatieven, die zeker niet onderdoen! Juist daarom besteed ik graag aandacht aan dit onderwerp en geef jou inzicht in een mooi alternatief die ik voorheen nog niet kende.

Salon software

De meeste van jullie gebruiken waarschijnlijk het softwarepakket Melissa of Podofile of zijn hier in ieder geval bekend mee. Deze aanbieders zijn vrij bekend in de pedicurebranche, maar ook voor podologen en in de schoonheids- en verzorgingsbranche. Zo zijn het erg complete pakketten die goed ingericht zijn voor pedicurepraktijken en alle belangrijke functies bevatten. Maar het nadeel is dat je altijd een groot bedrag moet investeren in de aanschaf van deze software en vaak ook nog eens voor service of onderhoud moet betalen. Kortom, voor veel startende pedicures die nog geen volle agenda hebben en al veel hebben geïnvesteerd in apparatuur en meubilair is dat niet ideaal.

Salon software betalen naar gebruik

Er is een slimme ondernemer die hier op heeft ingespeeld, namelijk Podonet. Ik ben met deze aanbieder in contact gekomen op de pedicurebeurs en vond het een erg interessant pakket. Zo betaal je namelijk geen aanschafkosten, maar betaal je alleen naar het gebruik. Daarnaast zit je bijvoorbeeld niet vast aan een opzegtermijn en laten ze je het ook nog eens 3 maanden gratis proberen. Al deze voordelen maken het eigenlijk ideaal voor de startende pedicure. Zo ben jij misschien nog niet klaar voor het aanschaffen van een duur softwarepakket als je nog geen zekerheid hebt of je fulltime aan de slag kunt. Verder hebben zij ook nog een aantal handige opties die niet alleen voor starters interessant zijn, zoals het versturen van een mailtje of sms’je naar de klant voor de afspraak, zodat zij de afspraak niet vergeten. Of dat cliënten zelf via jouw eigen website hun afspraak kunnen inplannen, zodat jij er niet voor aan de telefoon hoeft te hangen. Zo hebben zij ook een helpdesk die 365 dagen per jaar open is en werkt het systeem naast de computer ook op smartphone en tablet. Uiteraard is het nog veel uitgebreider, maar daarvoor verwijs ik je graag hier naartoe.

Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar jouw ervaring met software- en administratiepakketten.

Een gedachte over “Pedicuresalon software, help!

  1. Pingback: Eigen website voor pedicure | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.