Likdoorn verwijderen onder de teennagel

Ik weet dat jullie gek zijn op uitleg en video’s van pedicure behandelingen en daarom heb ik weer een nieuwe pedicure behandeling video voor jullie! Zo heb ik een cliënt met een kleine teen die enigszins omhoog staat waardoor er irritatie ontstaat. Hierdoor heeft zij op haar kleine teen last van eelt, verdikte nagels en een likdoorn onder de teennagel. Bekijk hier mijn video en lees alles over het verwijderen van een likdoorn onder de teennagel.

Mijn video over een likdoorn verwijderen onder de voet is niet voor niks inmiddels mijn best bekeken video op mijn YouTube-kanaal. Jullie zijn namelijk dol op video’s van pedicure behandelingen, met name eelt en likdoorns verwijderen. Reden genoeg voor mij om na lange tijd weer eens met een nieuwe video van een pedicure behandeling te komen. Ik heb een cliënt met een likdoorn onder de teennagel en laat jullie graag zien hoe ik deze likdoorn verwijder en de verdikte teennagel en het eelt behandel.

Ontstaan likdoorn onder de teennagel

Mijn cliënt heeft een kleine teen die een beetje omhoog staat vergeleken met de andere tenen. De teennagel komt daardoor constant tegen de schoen aan tijdens het lopen, waardoor de teennagel verdikt raakt en er een randje eelt aan de zijkant van de kleine teen ontstaan. Dat zorgt voor irritatie, waardoor er onder de verdikte teennagel een likdoorn ontstaat. Deze likdoorn is erg pijnlijk en daarom ga ik deze teennagel behandelen door de nagel te verdunnen, het eelt weg te snijden en de pijnlijke likdoorn te verwijderen.

Likdoorn verwijderen onder de teennagel

Ik start met het verdunnen van de teennagel die inmiddels erg verdikt is. Hierdoor duwt de nagel niet meer op de likdoorn en komt er meer ruimte vrij om de likdoorn te verwijderen. Voor het afvlakken, oftewel het verdunnen van de teennagel, gebruik ik in dit geval een fijne diamantfrees. Je zou ook een stalen of keramische frees kunnen gebruiken. Als de nagel is afgevlakt kun je vervolgens gemakkelijker de likdoorn verwijderen. Ik gebruik hiervoor een kleine bolkopfrees ‘getand’. Ten slotte verwijder ik het eelt met een mesje en de zogenoemde diamant bolkopfrees.

Wees kritisch op jezelf en check na de behandeling of alles juist verwijderd is. Omdat een likdoorn voor druk en pijn kan zorgen, kun je vrij makkelijk controleren of de likdoorn geheel verwijderd is door druk uit te oefenen op de plek die voorheen pijnlijk was. Een likdoorn kan namelijk ook op andere plekken op de voet ontstaan, zoals onder de voet, tussen de tenen of op de teentop. Door na de behandeling de omgeving te desinfecteren bescherm je de huid voor het geval je iets beschadigd hebt. Dit kan uiteraard gebeuren als je met mesjes werkt. Heb je echt een wondje gemaakt, dan neem je andere stappen. Je kunt de pedicure behandeling afsluiten door een verzachting aan te brengen op de kleine teen. Dit zorgt voor comfort en hierdoor ervaart de cliënt niet direct weer druk in de schoen, net als bij het drukvrij leggen. Druk van de schoen kan namelijk ook andere dingen veroorzaken, zoals een irritant stukje nagel aan de zijkant van de kleine teen.

7 gedachtes over “Likdoorn verwijderen onder de teennagel

  1. Pingback: Basis pedicure behandeling – teennagels verzorgen en eelt en likdoorns verwijderen | Pedicuretip

  2. Pingback: Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie | Pedicuretip

  3. Pingback: Waarom de pedicure niet moet werken met slippers | Pedicuretip

  4. Pingback: Terugblik op tips in 2017 | Pedicuretip

  5. Pingback: Likdoorn op de teentop verwijderen van een hamerteen | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.