Werk jij al met magnesium producten?

Magnesium is de derde levensbehoefte, onder andere omdat het nodig is voor de opbouw van lichaamseiwitten en botten. Daarnaast is het belangrijk voor het goed kunnen functioneren van de spieren. Maar wat blijkt is dat veel mensen een tekort hebben aan magnesium. Hoe waardevol zou het zijn als jij in je praktijk met producten kunt werken die rijk zijn aan dit belangrijke mineraal magnesium?

Magnesiumopstelling

Magnesium is een mineraal dat onder andere nodig is voor de spieropbouw, opbouw van lichaamseiwitten, overdracht van zenuwprikkels en vorming van botten. Niet voor niks ook dat magnesium de derde levensbehoefte is na zuurstof en water. De voornaamste manier om het binnen te krijgen is via levensmiddelen als brood, groente, melk- en graanproducten. Gemiddeld heeft men ongeveer 400 mg magnesium per dag nodig. Aangezien we dat niet allemaal dagelijks binnenkrijgen zijn er toch veel mensen met een tekort aan magnesium. Vooral bij ouderen heeft het lichaam meer moeite om magnesium op te nemen via het maag-darmkanaal. Een tekort kan zorgen voor slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Daarom zijn er mensen die magnesium pillen nemen, maar wist je dat je magnesium ook via de huid kunt opnemen?

Permsal magnesium

Permsal magnesium in de praktijk - PedicuretipNaast de inname via levensmiddelen kan de huid ook magnesium opnemen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de opname via de haarzakjes en zweetklieren tussen de 90% en 100% ligt. Ouderen zijn onze grootste doelgroep en hun lichaam heeft het ook lastiger magnesium via voeding binnen te krijgen. Dit geldt niet voor inname via de huid. Hoe geweldig is het als je als pedicure met je dagelijks te gebruiken producten bij kunt dragen aan de inname van magnesium bij cliënten? Zo gebruiken we regelmatig olie of een scrub. Permsal biedt producten vol met natuurlijke magnesium. Zo is Permsal magnesium er als olie, gel of scrub. Zo kun je de olie bijvoorbeeld perfect gebruiken voor een onderbeen- en voetmassage. Daarnaast hebben zij ook kristallen en zuiveringszout, wat je bijvoorbeeld in een voetenbad kunt gebruiken en heel goed helpt tegen huidaandoeningen als eczeem en psoriasis. Twijfel je nog steeds? Dan weet ik dat je bij Permsal een gratis workshop kunt aanvragen om kennis te maken met de producten en hun werking. Laat me weten wat jij van deze producten vindt!

Een gedachte over “Werk jij al met magnesium producten?

  1. Pingback: Ervaar magnesium in het eerste Experience Center van Nederland | Pedicuretip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.