Bescherming van de natuurlijke nagels

We gaan even twee jaar terug in de tijd. Toen was ik aanwezig op de pedicure regiodag waar ik kennis maakte met een voor mij nieuwe manier van het beschermen van de nagels tegen gel lak. Ik hoor je al denken; je bent toch pedicure en geen manicure. Maar ook als pedicure ben je verantwoordelijk voor het gezond houden van de natuurlijke nagels, maar dan uiteraard voornamelijk teennagels. Daarnaast is alles naast de basis-pedicure-werkzaamheden natuurlijk iets waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrerende pedicures 🙂 Nieuwsgierig waar ik het over heb? Lees dan verder!

Sopolish Protect and Peel

Deze bescherming van de natuurlijke nagels is van ProNails en heet Sopolish Protect and Peel. Bij mijn trouwe volgers begint er waarschijnlijk al een lampje te branden, omdat ik het daar wel eens eerder over heb gehad in dit bericht.

Ervaring pedicuretip met Sopolish Protect and peel

Het onderscheidende van dit product is dat de nagellak niet op de nagel zelf aangebracht wordt. ProNails garandeert hiermee dan ook een volledige bescherming van je natuurlijke nagels en juist dat maakt het interessant ten opzichte van de traditionele gel lak. Zo biedt het niet alleen een alternatief voor gelnagels, maar ook voor bijvoorbeeld Nail Art, iets wat ik vrij veel gebruik, maar wat je wel direct op de nagels aanbrengt. Genoeg reden om het nog eens als alternatief onder de aandacht te brengen.

Wat zijn de verschillen met gelnagels?

Je start met het aanbrengen van een dunne onzichtbare laag op de nagel. Dit is hetgeen wat zorgt voor de bescherming omdat het tussen de natuurlijke nagel en gellak zit. Vervolgens breng je de Sopolish nagellak aan, wat de natuurlijke nagel dus niet aanraakt. Dit blijft minimaal 2 weken zitten, waarna je het er gemakkelijk af kunt halen. Je kunt Sopolish er af peuteren, terwijl je een gelnagel of gellak er af moet laten weken. Dit zou kunnen zorgen voor beschadiging van de nagels omdat het is aangebracht op de natuurlijke nagel. Vandaar ook Protect and ‘Peel’. Het is echt zoals je het op het plaatje rechts hierboven ziet. Een los laagje wat je er af kunt peuteren, net zoals een sticker. Daarnaast hoef je de nagel niet met de frees op te ruwen, zoals bij een gelnagel. Uiteraard moet je de nagel wel even desinfecteren, maar ontvetten is bijvoorbeeld ook niet nodig bij deze techniek.

Lees hier over het aanbrengen van Nail Art creaties

Waarom is het interessant voor jou?

Naast het feit dat je het wellicht zelf eens uit wilt proberen, is het erg interessant als aanvulling voor jouw salon. Zo kun je het natuurlijk aanbieden als behandeling om zo het aanbod van jouw cosmetische behandelingen uit te breiden. Daarnaast kun je het product verkopen in jouw salon. Als klanten enthousiast zijn over de behandeling en het later nog eens willen kopen, zullen zij naar jouw salon terugkomen voor dit product. Twee manieren die kunnen zorgen voor meer omzet en zelfs meer klanten. Daarom kan dit interessant zijn voor zowel pedicures als manicures en schoonheidsspecialisten.

4 gedachtes over “Bescherming van de natuurlijke nagels

  1. Begrijp ik nou goed dat die beschermlaag bestaat uit een soort sticker? Maar hoe zit het dan met het op maat maken van die sticker? Want een duimnagel is nou eenmaal groter dan een pinknagel en de nagels van mevrouw A zijn groter/kleiner/anders gevormd dan de nagels van mevrouw B. Hoe zit dat dan aan de distale zijde van de nagel, bij het vrije nageluiteinde? Loopt er dan geen lak tussen de nagel en die beschermlaag?

    Like

    • Beste Yvonne, dat klopt! Het is inderdaad een soort sticker. Er zijn verschillende maten voor zowel vinger- als teennagels. De grootste maat is size 0. Je kunt ze natuurlijk ook altijd even bellen voor vragen 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.