Voordelen van ambulant werken voor startende pedicure

Laatst kreeg ik van een pedicure de vraag hoe je als ambulante pedicure je instrumenten goed schoon kunt houden zonder dat je meerdere sets hoeft te bezitten. Een interessante vraag! Het geeft eigenlijk een nadeel van ambulant werken weer, maar er zijn zeker veel voordelen! Voornamelijk voor startende pedicures. Ik neem ze dan ook graag met je door!

Voordelen van de ambulante pedicure

Ik ben inmiddels zo’n 15 jaar werkzaam als pedicure. Ik ben destijds natuurlijk ook klein gestart. Zo heb ik toen een kamertje in het huis omgetoverd tot mijn eigen salon en geïnvesteerd in meubilair en materialen. Een gedeelte van deze materialen was voor ambulant werken. Ik werkte namelijk zowel vanuit mijn eigen salon als ambulant bij de klant aan huis. Na een aantal jaren kreeg ik genoeg klanten om steeds meer vanuit mijn eigen salon te werken in plaats van ambulant. Langzaam maar zeker heb ik het ambulant werken daarom afgebouwd. Ambulante klanten heb ik zodoende doorgegeven aan nieuwe collega’s. Omdat ik op deze manier opgestart ben heb ik een goed inzicht gekregen in het voordeel van werken als ambulante pedicure. Ik deel ze daarom graag met je!

Voordelen ambulante pedicure

Minder kosten

Je ziet en hoort vaak dat startende pedicures beginnen met ambulant werken (of in ieder geval de combinatie van aan huis en in hun eigen salon). Dit heeft natuurlijk zo zijn redenen. Een voordeel van ambulant werken is dat je minder kosten hebt. Zo hoef je niet te investeren in huisvesting of ruimte in je woning en minder in dure inrichting. Je hebt daarnaast bijvoorbeeld niet de elektriciteitskosten, omdat je gebruikt maakt van het elektriciteit bij de klant die vaak zelf ook al een handdoek klaarlegt. Je kunt voor een behandeling ook een hoger bedrag vragen als een behandeling in een salon. Je maakt immers reiskosten en moet er iets meer tijd voor uittrekken. Je kunt het zien als een luxe voor de klant. Ze hoeven niet door weer en wind de deur uit.

Grotere klantenkring

Naast dat het dus gemak biedt voor klanten, kun je ook een grotere klantenkring of potentiële doelgroep bedienen. De mensen die een ambulante pedicure nodig hebben zijn over het algemeen namelijk minder mobiel. Dat betekend dat zij eigenlijk niet naar jouw salon kunnen komen. Als je alleen een salon hebt loop je deze potentiële klanten dus eigenlijk mis.

Sociale aspect

Terugkomend op de minder mobiele klanten; dit zijn ook mensen die over het algemeen verlegen kunnen zitten om een praatje en dus veel waarde hechten aan iemand die zo nu en dan langskomt. Als je communicatief bent, een luisterend oor kan bieden of een band op kan bouwen, dan zullen ze er niet alleen naar uitkijken dat je weer komt, maar dit ook delen met naasten. Tijdens het kopje koffie met de buurvrouw of met het contact met zijn/haar kinderen zal jouw prettige bezoek aangehaald worden. Dit kan leiden tot het stimuleren dat je regelmatig komt, maar zorgt ook voor een goede mond-tot-mond reclame. Een effectieve manier om als (startende) pedicure jouw klantenkring snel uit te breiden. Vriendelijkheid en zorgzaamheid zijn namelijk misschien wel minstens zo belangrijk als een goede behandeling. Bekijk hier een voetbehandeling van de oudere voet.

Tips voor ambulante pedicures

Laat mensen weten waar je werkt

Als je in gemeenschappelijke woonruimtes werkt (bejaardenhuizen, flats, tehuizen voor mindervaliden of gehandicapten) is het aan te raden kenbaar te maken dat je er werkzaam bent. Hoe gemakkelijk is het om ook de buurvrouw te behandelen als je toch daar bent? Dan moet de buurvrouw wel op de hoogte zijn. Een kleine, maar waardevolle moeite als je het mij vraagt. Zo kun je gemakkelijk je klantenkring uitbreiden en werk je ook nog eens effectiever, namelijk meerdere klanten zonder langere reistijd.

Opvallen

Als je ambulant werkt reis je continue van plek naar plek. Oftewel, je bent veel onderweg. Maak er gebruik van en laat voor een paar tientjes jouw auto bestickeren met reclame. Een kleine investering, maar je hebt ineens een ontzettend groot bereik. Je bereikt namelijk allerlei potentiële klanten in dezelfde omgeving. Waar je voorheen bij 1 iemand in een bejaardenhuis aan het werk was zonder dat anderen het wisten, zien nu ineens allerlei andere bewoners jouw bestickerde auto op de parkeerplaats staan omdat je opvalt. Daar wordt vast en zeker over gepraat tijdens het koffie-uurtje 🙂

Minder materialen meenemen

Het slepen van veel verschillende spullen kan als nadeel gezien worden. Zoals ik eerder al benoemde is het ambulante werk voornamelijk waardevol voor minder mobiele klanten. Over het algemeen zijn zij slechter ter been en lopen dus minder. Dat betekend dat zij over het algemeen weinig last zullen hebben van eelt op de hielen en voornamelijk van de voorvoet en nagels. In dat geval heb je bijvoorbeeld de beensteun al niet nodig en kun je deze thuis laten. Je kunt de voet dan op schoot nemen. Op een gegeven moment kom je er goed achter bij wie je welke instrumenten nodig hebt en zul je dus minder met onnodig veel materialen hoeven te slepen.

Lees hier meer tips voor meer klanten en omzet

Keuze voor een eigen salon

Ik heb echter niet voor niks gekozen voor het werken vanuit mijn eigen salon. Zeker als je een grotere klantenkring krijgt, komt er een moment dat je de keuze krijgt tussen een klant in je eigen salon en een ambulante klant. Dan laat je iemand over het algemeen liever naar jouw salon komen. Naast dat je trots bent op je eigen stekkie en bijvoorbeeld makkelijker meer producten kunt aanbieden, heeft het nog andere voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld niet continue de reistijd en reiskosten van een ambulante pedicure. Dat brengt met zich mee dat je meerdere afspraken in kunt plannen omdat je meer tijd over houdt. Daarnaast kun je beschikken over een professionelere en meer uitgebreide uitrusting omdat je niet alle spullen hoeft te verkassen. Verder kun je jouw ambulante klanten aandragen aan een collega, wat positief bijdraagt aan jouw pedicure netwerk. Ten slotte is het in je salon makkelijker jouw instrumenten schoon te maken. Weten hoe je dit alsnog handig doet als ambulante pedicure? Lees dan het antwoord bij de meestgestelde vragen.

4 gedachtes over “Voordelen van ambulant werken voor startende pedicure

 1. hallo ik ben gatiedja en ben 1 juli dit jaar geslaagd voor mijn basis pedicure. en nu zit ik zonder klanten. ik ben zo druk bezig om klanten te wervene ,maar het lijkt als of niemand wil komen.
  ik heb flyers gedeeld op de ouderweds manier ik heb mensen gesproken en mijn viste kaartje achter gelaten ik heb een facebook pagina aangemaakt, ik heb met bij pedicure.nl ingeschreven, bij pedicuregezocht ingeschreven tegen een betaling van 1jaar.
  en ik ben nog steeds mensen aan het werven zodat ik klanten heb ik wat inkomen heb.
  ik heb met ook bij kraamzorg en verloskundigen praktijken aangeboden en bij een aantal verpleeghuizen en thuiszorg.ik weet niet meer wat ik moet doen.
  het is nu 24 sept al. en heb geen een klant..
  ik ben van plan buiten mijn pedicure weer een vaste baan te gaan zoeken.
  grt gatiedja

  Like

 2. Bedankt voor alle info op je site , daar heb ik heel veel aan. Ik wil na 6jaar het pedicurevak weer oppakken en kijk graag rond op je site.
  Zo lees ik ook over het re en links draaiend van de fisuurfrees.
  Dus in de linkerwal re draaiend…….maar hoe moet ik dat zien , voor ons als pedicure links en dus voor de klant rechts?
  En wanneer gebruik je nog meer links en rechts draaiend
  Alvast super bedankt

  Vr Gr alise

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.