Testen op schimmelnagels

Het komt regelmatig voor dat pedicures aannames doen en er vervolgens behandeld wordt. Neem bijvoorbeeld schimmelnagels. Je bent al een jaar bezig met anti mycose druppels of een andere behandeling, zonder aanzienlijk resultaat. De kans is aanwezig dat het helemaal niet om schimmelnagels gaat en de aanname dus niet klopt. Er is nu een gemakkelijke oplossing waarmee je zelf kunt testen en dus geen aannamesmeer hoeft te doen!

Professionele pedicure

Als pedicure ben je voor veel cliënten een vertrouwenspersoon en een expert met kennis. Net zoals een huisarts dat is voor jou. Het is daarom belangrijk professioneel over te komen. Het komt echter regelmatig voor dat er iemand met klachten komt en zelf denkt te weten of herkennen wat er aan de hans is. Het kan ook zijn dat je zelf denkt te herkennen wat het is en daar terecht op anticipeert. We hebben immers gestudeerd om symptomen te herkennen en hierop te anticiperen met behulp van advies, een behandeling of een product. Maar soms blijkt een aanpak toch niet altijd even goed te werken of aan te slaan. Dit kan hem zitten in de aanname van het probleem. Een gekleurde nagel en een groeiende vlek hoeven namelijk niet altijd een schimmelnagel te zijn. Er kunnen veel andere redenen zijn waarom een teennagel er zo uitziet, zoals een kalknagel, psoriasis nagel of te knellende schoenen.

Schimmelnagel test

Als je dit wilt voorkomen kun je testen of de nagel inderdaad een schimmelnagel is. Dat kan met een microscoop, alleen is de aanschaf hiervan erg duur en daar moet je enige kennis van of ervaring mee hebben. Een andere optie is een schimmelkweek of PCR test, alleen duurt dit over het algemeen twee á drie weken. Vandaar dat er een nieuwe oplossing op de markt is, waarmee jij gemakkelijk in je eigen salon direct op schimmelnagels kunt testen!

Fungicheck

Groothandel HFL, die hun eigen producten ontwikkelen, hebben de Fungicheck op de markt gebracht. Dit is een gemakkelijke en kostenbesparende methode om zelf te testen op Tinea Unguium (schimmelnagels). Als je de test gelijk doet waar de klant bij is, dan heb zowel jij als de klant direct de bevestiging dat het inderdaad (of niet) om schimmelnagels gaat. Voor die bepaalde schimmel heb jij natuurlijk een behandeling en/of producten om aan te bevelen. Bekijk hier hoe het werkt.

Het kan ook dat iemand al naar de huisarts is geweest en daarom pillen slikt. Als jij vervolgens alsnog een test doet, kan ook jij de behandeling van medicijnen ondersteunen met een nagelbehandeling. Zo mogen zij namelijk de pillen vaak maar een aantal maanden slikken, waarna er nog geen nieuwe nagel gegroeid is. Dan kun jij er met een ondersteunende behandeling voor zorgen dat de mensen er goed vanaf komen. Ze zullen dan ook regelmatig bij je terugkomen voor het begeleiden en ondersteunen van de behandeling van de schimmelnagel en groei van de nieuwe nagel. Bekijk of bestel de Fungicheck hier!

3 gedachtes over “Testen op schimmelnagels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.