Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie

Ik heb gemerkt dat jullie het ontzettend interessant vinden als ik schrijf over cliënten met voetaandoendingen of voetafwijkingen, zeker als ik dit ook in beeld breng. Daarom een artikel én video (!) over mijn cliënt die is geopereerd aan Morton Neuroom. Wat is dit? Wat heeft het voor gevolgen voor de voet en hoe behandel ik de voeten?

Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie

Mijn cliënt had Morton Neuroom in haar voet. Een Morton Neuroom is een verdikking van een gevoelszenuw, ook wel een zenuwbeklemming. Dit komt het meeste voor tussen teen 3 en 4. In dit geval zat het tussen teen 2 en 3, te zien aan het litteken. Het ontstaat meestal door druk op de zenuw. Voorbeelden van andere voetaandoeningen zijn een doorgezakte voorvoetArtritis Psoriatica, een klapvoet, spreidvoet en een spitsvoet.

Schoeisel dat breed is voor de voorvoet of een steunzool kan een goede oplossing bieden om te herstellen van een Morton Neuroom. In het geval van mijn cliënt was dat niet zo. Daarom hebben ze een operatie uitgevoerd waarbij de neuroom en zenuw zijn verwijderd. Het resultaat is in dit geval dat de spieren niet meer goed werken en een vrij dood gevoel. Door de positie van de tenen en de voorvoet ontstaat er veel eelt dat ook vrij hard is. Daarnaast heeft de cliënt een doorgezakte voorvoet waardoor eelt ontstaat.

Lees hier hoe je druk op de voorvoet kunt verminderen.

Verder hebben beide voeten een aantal likdoorns. In de video is te zien hoe ik het eelt verwijder met mesje 10. Zorg daarbij dat je de huid tegengesteld fixeert. De likdoorns verwijder ik met mesje 15. Ten slotte werk ik de omgeving met de frees af. In dit geval ontstaan de likdoorns onder de voet. Het kan echter ook tussen de tenen, onder de teennagel of op de teentop ontstaan.

4 gedachtes over “Voetbehandeling na Morton Neuroom operatie

  1. Waarom zeg je dat door de operatie de spieren niet meer goed werken.
    Dat begrijp ik niet helemaal.
    En neuroom en zenuw zijn toch eigenlijk hetzelfde als is het eerste meer een knoop van zenuwen en het laatste een enkele zenuw.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.