Feiten over onze voeten

Hoe zit het eigenlijk precies met onze voeten? Wat krijgen onze voeten allemaal te verduren? Wanneer kun je het beste schoenen passen? Klopt het dat vrouwen vaker koude voeten hebben? En waarom zijn onze voeten zo gevoelig voor kietelen? Lees hier alle feiten over onze voeten!

Vrouwen hebben vier keer vaker voetproblemen als mannen. Een mogelijke oorzaak is het verschil in schoeisel, zoals naaldhakken. Zorg voor het juiste schoeisel! Zijn je schoenen te klein? Dan kun je op deze manier te kleine schoenen oprekken.

Een kwart van alle beenderen in je lichaam zitten in je beide voeten. Er zitten 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen in je voet.

Je voeten zijn de meest gevoelige plek als het gaat om kietelen. Dat komt omdat je voetzool de plek is met veruit de meeste zenuwuiteinden. Daarnaast zitten ze ook dichter tegen de huid aan. Waarom je reactie anders is als je jezelf kietelt is omdat je hersenen weten dat het eraan gaat komen en er zo minder sterk op reageren.

Er zitten 250.000 zweetklieren in je voeten. Deze scheiden maarliefst een kwart liter vocht per dag af. Zo gek is het dus niet dat je af en toe last hebt van zweetvoeten. Bekijk hier drie opties tegen zweetvoeten.

Omdat nagels vrij proeus zijn kunnen door nagellak je nagels op termijn verkleuren. Gebruik daarom altijd een basiscoat. Anders is Soplosih Protect and Peel dé oplossing, waar ik eerder over geschreven heb.

Je kunt je eigen schoenmaat opmeten door met je blote voeten op een stuk papier of karton te staan en de omtrek te tekenen. Als je vervolgens het gedeelte van je teen tot de je hiel meet, dan heb je je voetlengte. Bekijk in de tabel hiernaast je maat.

Je voeten zwellen gedurende de dag een beetje op. Als je gaat shoppen, bewaar het passen en kopen van schoenen daarom tot het einde van de middag. Anders loop je het risico te krappe schoenen te kopen. Dit zorgt weer voor eelt en likdoorns. Is het al te laat en heb je te kleine schoenen gekocht, dan hier een aantal creatieve oplossingen.

Gemiddeld lopen we in ons leven wel drie keer de wereld rond. Iemand van 70 jaar wel vier keer. Onze voeten krijgen dus flink wat te verduren. Niet gek dus dat we cliënten hebben met zoveel uiteelopende klachten en ons beroep zo belangrijk is.

Diabetici hebben meer kans op voetproblemen. Bijna een kwart van hen heeft voetproblemen. Het begint meestal met eelt en wondjes, maar kan snel erger worden als het niet goed en regelmatig wordt behandeld.

Vrouwen hebben vaker last van koude voeten dan mannen. Dat komt onder andere door een verschil in vetverdeling en een andere hormoonspiegel. Heb je koude voeten? Dan is een voetmassage dé key!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.