Nagelriemen terugduwen of juist niet?

Het is een feit dat gezonde nagelriemen zorgen voor gezonde en mooie nagels. Maar hoe zorg jij er als pedicure voor dat de nagelriemen van cliënten gezond zijn? Wat is het gevolg van het terugduwen van de nagelriemen? En is dit wel de beste manier? Lees er alles over en bekijk mijn video!

Waarom is het behandelen van nagelriemen belangrijk?

Je komt vaak uitgedroogde nagelriemen tegen, met name na de winter en vrijwel altijd bij de kleine teennagel. Uitgedroogde nagelriemen zijn slecht voor de nagels. Dat komt omdat de nagelriem zorgt voor bescherming en het gezond blijven van de matrix. De matrix is de plek waar de nieuwe cellen ontstaan die de nagel vormen. Het is dus belangrijk dat de matrix goed beschermd wordt tegen bacteriën, schimmels, virussen en chemicaliën, zodat er gezonde cellen geleverd kunnen worden.

Uitdrogen van nagelriemen

Als de nagelriem ernstig uitdroogt kunnen er barstjes in ontstaan, waardoor bacteriën en schimmels gemakkelijk schade aan kunnen richten, zoals bijvoorbeeld een ontsteking van de nagelriem en daardoor infectie van de matrix. Bij uitgedroogde nagelriemen kunnen ook losse velletjes ontstaan. Deze kun je voorzichtig wegknippen met een speciaal vellentangetje of nagelriemknipper. Let er op dat je daarmee nooit in de nagelriem zelf knipt!

Nagelriemen terugduwen of wegfrezen?

We kennen allemaal wel het bekende bokkepootje waarmee je de nagel riem terug kunt duwen. Als je dat wilt gebruiken, doe dat dan vooral héél voorzichtig. Gebruik eerst wat podinail om het in te masseren en zacht te maken en gebruik vervolgens een zacht bokkepootje, bijvoorbeeld van rubber. Als je de nagelriem vervolgens terugduwt, onstaat er een opstaand randje wat uiteindelijk weer uitdroogd omdat het niet meer aansluit op de nagelplaat. Om die reden gebruik ik geen bokkepootje, maar frees ik het overtollige gedeelte van de nagelriem voorzichtig weg met de punt van een fijne peervormige diamantfrees. Na het desinfecteren masseer ik de nagelriemen in met verzorgende nagelriemolie. Natuurlijk adviseer ik de client de nagelriemolie ook thuis te gebruiken. Als je na de behandeling de nagels wilt lakken, maak dan de nagelplaat vetvrij. Hierdoor zal de nagellak een stuk beter hechten.

2 gedachtes over “Nagelriemen terugduwen of juist niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.