Zon, zand, zeewater en je voeten

Wat zijn we dit jaar al vroeg verwend met het weer. Het was een maand april met een aantal zomerse dagen, waarbij dagen boven de 20 graden geen uitzondering meer leken. Het voelt daardoor ook alsof de zomer nu écht dichtbij is. Dat betekend dat de stranddagen er weer aan gaan komen. Maar wat betekend dat eigenlijk voor jouw voeten? En hoe kun je er het beste mee omgaan?

Lekker weer en je voeten

We hebben al even van het mooie weer mogen proeven, ondanks dat het nog vroeg in het jaar is. Maar geloof me, je knippert twee keer met je ogen en het is juni. En als de zon straalt en de temperaturen warm zijn, trekt Nederland ook massaal uit naar de Hollandse badplaatsen of natuurlijk naar het buitenland. We zitten gewoon graag met onze voeten in het zand. Of het nou een lange wandeling is langs de branding of gewoon liggend op het strand. Niet zo gek ook, aangezien onze tenen meer dan de helft van het jaar bijna geen zonlicht zien.

Voor jou als pedicure is het met warm weer ook verleidelijk om op slippers te gaan werken. Lees hier waarom op slippers werken niet verstandig is.

Zon, zand, zeewater en je voeten

Door de combinatie van zon, zand en zeewater verbranden je voeten sneller. Het is daarom belangrijk dat je juist je voeten goed insmeert. Ze zien immers de rest van het jaar vrijwel geen zonlicht en zijn vatbaar voor verbranding. Daarnaast is de huid op de bovenkant van de voeten erg dun en kwetsbaar. Als je op het strand bent (de plaats waar je vaak met blote voeten loopt) dan zorgt het zand voor een scrubbend effect. Dit in combinatie met de zuiverende werking van het zout in het zeewater, versterkt de kwetsbaarheid van de huid. Vergeet je voeten dus niet in te smeren en gebruik dezelfde hoge factor als voor je gezicht.

Verbranding van voeten voorkomen

Een goede tip om verbranding van je voeten te voorkomen is om enkele weken voor een vakantie of de zomer een aantal keer je voeten te laten scrubben. Een voetscrub is een vorm van cosmetische voetverzorging voor jou als pedicure. Daarnaast is het heel verstandig je voeten een aantal keer te laten insmeren met een hydraterende voetcrème tegen de droge huid. Dit gebeurd ook vaak in combinatie met (of na) een voetscrub behandeling. Dit zorgt voor een gezonde huid die beter voorbereid is voor de straling van de zon. Je kan ook kiezen voor een keratine behandeling waarbij de keratine schade aan de huid, zoals droogte, eczeem en ruwe plekjes repareert, waarna de huid super zacht en fris aanvoelt. Bovendien maakt het de nagels sterker en minder breekbaar.

De zomerperiode is ook de uitgelezen periode voor Nail Art voor de teennagels. Bekijk hier hoe je meer dan 10 verschillende creaties kunt maken.

Voeten verbrand

Is het kwaad al geschied en zijn je voeten verbrand door de vroege of felle zonnestralen? Zijn ze licht verbrand, smeer ze dan meerdere keren per dag in met een vochtinbrengende voetcrème of after sun. Wat je juist niet moet doen is een voetenbad met zeep. Dit omdat zeep en water de huid uitdrogen. Hetzelfde geldt voor kompressen. Zijn je voeten gezwollen na de verbranding? Zorg dat je voeten dan tijdens het zitten en liggen iets hoger liggen. Ben je in het stadium dat je voeten hevig verbrand zijn? Dan kan het gerust een aantal maanden duren voordat de huid hersteld is. In dat geval krijg je na het vervellen een nieuwe huid. Houdt er rekening mee dat deze “nieuwe” huid nog gevoeliger is en daarmee dus ook voor verbranding. Verstandig je voeten dan minder in aanraking te laten komen met de zon. Als je dat wel doet, dan altijd in ieder geval met een hoge factor.

Jij bent klaar voor de zomer! Jouw klanten ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.