Duurzame salon met de groene bodyguard

In ons werk zijn we dagelijks bezig met frezen van huid en nagels, waaronder bijvoorbeeld ook schimmelnagels. Ondanks dat de meeste pedicures met de nattechniek werken, komen er alsnog allerlei onzuivere stoffen in jouw salon. Dat verslechterd de luchtkwaliteit. Ooit gehoord van de groene bodyguard?

Luchtkwaliteit van jouw salon

De voornaamste werkzaamheden van ons pedicures bestaat uit het verhelpen of behandelen van voetproblemen en cosmetische voetverzorging.

Bij het behandelen van voetproblemen hebben we het natuurlijk over frezen, snijden en knippen. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen komen daarbij allerlei onzuivere microdeeltjes in de lucht, die we inademen. Dat is ook één van de redenen dat je nooit op slippers moet werken. De nattechniek van je pedicuremotor en je eigen mondkapje gaan het enigszins tegen, maar nooit volledig, en zeker niet voor cliënten.

Onder cosmetische voetverzorging valt ook het lakken van nagels en bijvoorbeeld Nail Art. Ook nagellakken bevatten soms chemische en schadelijke stoffen, wat invloed heeft op de lucht in jouw salon en werkomgeving.

Ten slotte zijn ruimtes steeds vaker heel goed geïsoleerd, wat goed is tegen energieverbruik, maar waardoor onzuiverheden blijven hangen en niet kunnen ontsnappen. En volgens mij zijn er maar weinig die ’s winters even lekker de salon laten doorluchten overdag. Kortom, hoe goed en vaak je ook jouw salon schoonmaakt, dat betekend niet dat de lucht ook altijd schoon is. Jij spendeert er waarschijnlijk veel tijd en daarnaast ontvang je er veel mensen, dus het is belangrijk dat de lucht schoon is. Daar zijn oplossingen voor!

Luchtreiniger pedicuresalon

De meest voor de hand liggende optie is een luchtreiniger. Zo heb ik zelf ook een luchtreiniger in mijn salon. Die prima werkt, maar wel stroom verbruikt en waarvan je filters moet vervangen. Er zijn veel verschillende luchtreinigers te koop in allerlei soorten en maten. Je hebt ze namelijk voor in gewone leefomgevingen, maar ook pedicuregroothandels hebben ze.

Natuurlijke luchtreiniging

We kennen allemaal de kamerplanten die CO2 omzetten in zuurstof, zoals de lepelplant en de blauwvaren. Maar ken je ook al de luchtzuiverende plant, zoals de Clusia Princess. Dit is volgens onderzoekers de beste luchtzuiverende plant en wordt ook wel ‘de groene bodyguard‘ genoemd. Deze plant vangt de giftige stoffen op in het blad en breekt het af in de wortels. Het leuke is dat je ze heel decoratief in het water kunt zetten en niet hoeft te knoeien met potgrond. Goed voor de luchtkwaliteit en het staat ook nog eens erg mooi en creatief! Wie van jullie heeft al ervaring met luchtzuiverende planten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.