Voorbereiden op pedicure na corona-stop

Vrijwel iedereen zal het afgelopen dinsdagavond gehoord hebben: “de coronamaatregelen voor contactberoepen worden voorlopig nog niet versoepeld“. Echter zal er een moment komen dat we als pedicure weer aan het werk kunnen en mogen. Hygiëne zal dan een nog veel grotere rol spelen dan voorheen. Gebruik deze tijd om je daarop voor te bereiden! Maar hoe? Ik geef je tips!

Wij hebben een beroep waarin we naast ons nobele werk dagelijks veel mensen spreken en een luisterend oor zijn. Oudere mensen die je helpt en blij zijn je na 6 weken weer te zien of sporters die een prestatie hebben geleverd, waardoor de voeten wel een massage kunnen gebruiken. We krijgen een hoop verschillende mensen over de vloer! Afgelopen weken was het ineens stil. Zowel het werk als het gezellige praatje. Ook voor ons een aparte tijd. Een aantal zullen wat angstig zijn om weer open te gaan, terwijl er ook genoeg zijn die niet kunnen wachten. Feit is, de komende weken kunnen we helaas ons werk nog niet uitvoeren. Het biedt kans om wat meer tijd aan je hobby’s te besteden en we bellen ineens weer wat meer in plaats van whatsapp’en. Maar daarnaast kun je deze tijd ook effectief gebruiken om jou voor te bereiden op het werk wat komen gaat.

We gaan (over een tijdje) een mooie tijd tegemoet. Cliënten zullen, zeker de eerste periode, een nog grotere behoefte hebben aan de pedicure. Er is nou eenmaal iets langer doorgelopen met de klachten en iedereen wilt tegelijk weer aan de beurt zijn. Zorg daarom dat je voorbereid bent en alles in huis hebt (dan help je ook de leveranciers nog een beetje die het lastig hebben deze periode). Daarnaast is het een ideale tijd om te oefenen. Inspiratie nodig? Check dan hier al mijn video’s!

Als er weer een definitief startsein komt zullen er ook richtlijnen komen voor contactberoepen zoals dat van ons. Komen die er niet? Dan zijn er cliënten die bepaalde verwachtingen hebben en is het belangrijk voor jouw eigen hygiëne. Zeker gezien een groot deel van onze doelgroep oudere mensen zijn. Anderzijds geeft het vertrouwen als mensen zien dat je gehoor geeft en er alles aan doet om het zo veilig en hygiënisch mogelijk te doen. Wat heb ik alvast gedaan en wat kun jij ook in ieder geval zelf doen?

 • Binnenkomst. Ik heb in mijn salon een wachtkamer. In plaats van meerdere plekken heb ik er één stoel laten staan, omdat mensen alleen moeten komen. Alle tijdschriften zijn verwijderd, zodat mensen niet in dezelfde boekjes zitten te bladeren. Verder staat er direct bij binnenkomst handdesinfectie die mensen kunnen/moeten gebruiken.

 

 • De behandelstoel. Boven de behandelstoel, ongeveer ter hoogte van de knieën, heb ik plexiglas gehangen. Mocht je, zoals bij veel behandelstoelen, leuningen hebben, doe deze dan naar achteren. Ten slotte is het handig geen hoes of handdoek op de stoel te leggen. Zo gebruik ik voor elke cliënt een dental towel.

 

 • Afrekenen. Ik heb een balie in mijn salon, waar ik net als in de supermarkten en veel andere winkels een plexiglas paneel heb opgehangen. Er zit een uitsparing voor het pinapparaat in. Mocht je net als ik een pinapparaat hebben, dan zou ik mensen altijd wijzen op pinnen. Zeker contactloos betalen is daarin sterk aan te raden. Zorg dat dat ingesteld is tot een saldo van bijvoorbeeld €50, zodat mensen hun pincode niet in hoeven te toetsen.

Uiteraard kun je tijdens de behandeling zelf meer voorzorgsmaatregelen nemen, maar dat is iets waar we op een later tijdstip nog meer aandacht aan kunnen besteden! Denk aan het desinfecteren, reinigen, het dragen van mondkapjes en het gebruik van de pedicuremotor.

Ik kijk er weer naar uit om te mogen beginnen en ben er ook meer dan klaar voor! Wat voor voorzorgsmaatregelen heb jij al genomen?

5 gedachtes over “Voorbereiden op pedicure na corona-stop

 1. Bedankt voor de tips voor de huissalon.
  Ik heb op provoet ook al dingen gelezen waar we ons aan moeten gaan houden.

  Heb jij nog verdere tips voor ambulant medisch pedicures in een zorginstelling? Zonder eigen ruimte helaas.

  Voorlopig ga ik er niet heen hoor, nu nog te onveilige situatie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.