Nagelbeugel plaatsen op ingegroeide teennagel

Ingroeiende teennagels zijn te verhelpen op verschillende manieren. Maar wanneer gebruik je welke manier en wat zijn de verschillen? Deze keer zal ik de nagelbeugel uitlichten, met video!

Nagelregulatie

Om ingroeiende nagels of tunnelnagels te voorkomen óf te verhelpen kun je nagelregulatie toepassen. Er zijn verschillende manieren van nagulregulatie, zoals de teennagel drukvrij leggen, de nagel smaller maken met de fissuurfrees of bijvoorbeeld een gedeelte van de nagel wegknippen. Nog een andere manier is een nagelbeugel plaatsen, waar ik je hier graag meer over laten zien.

Nagelbeugel

Het idee van een nagelbeugel is eigenlijk heel simpel. Door een nagelbeugel op het midden van een gebolde teennagel te plaatsen, wordt de nagel aan beide nageluiteinden iets omhoog gelift. Hierdoor haalt het de druk van de nagel af en zorgt het ervoor dat de teennagel niet ingroeit of zich ontwikkeld als een tunnelnagel.

Nagelbeugel plaatsen op ingroeiende teennagel

Hieronder zie je hoe ik de nagelbeugel plaats. Ik gebruik hier een beugel met ijzerdraad. Enkele tips over het aanbrengen van de nagelbeugel:

 • Ontvet de teennagels altijd eerst met alcohol. Dit is ook goed voor de hechting van de nagelbeugel. Laat dit kort even drogen voor je de nagelbeugel plaatst;
 • Er zijn verschillende soorten en maten nagelbeugels. Check daarom altijd van te voren even of je de juiste maat hebt voordat je de beugel daadwerkelijk plaatst.
 • Buig de nagelbeugel iets in de vorm van de teennagel;
 • Er is speciale lijm voor nagelbeugels, breng hier een klein beetje van aan;
 • Plaats de nagelbeugel daar waar de nagel iets smaller begint te worden;
 • Zorg ervoor dat je de nagelbeugel in het midden van de nagel plaatst. Daardoor wordt de druk uitgevoerd in het midden waar de bolling zit en worden de zijkanten als het ware gelift door de spanning die je later aanbrengt;
 • De spanning breng je aan door met het instrument door het oogje te gaan en vervolgens zo een 1,5 slag te draaien.
 • De uiteinden kun je gewoon afknippen. Zelf knip ik de uiteinden niet zo ver mogelijk af, omdat ik de uiteinden nog naar beneden kan duwen en opstaande uitstekels voorkom.
 • Een andere manier om het uitstekende ijzer te verhelpen waardoor iemand aan de sokken kan blijven haken is door een klein beetje gel aan te brengen en uit te harden.
 • Hou er rekening mee dat er wel genoeg ruimte in de schoenen blijft. Het is nog beter voor de cliënt om in een schoen met open teen of slippers te lopen.
 • Ik raad meestal aan de client over zo een 5 of 6 weken terug te komen om het resultaat te bekijken en te kijken of de beugel inderdaad is meegegroeid met de nagel. Als die uitgegroeid is en je bent toch nog niet tevreden, zou je op dat moment namelijk een nieuwe kunnen plaatsen.

2 gedachtes over “Nagelbeugel plaatsen op ingegroeide teennagel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.