Pedicure behandelingen voetproblemen

Likdoorn onder de voet wegsnijden

Een likdoorn (eksteroog) is een wigvormige eeltpit en kan ontstaan door te smalle schoenen en dus ook onder de voeten. Lees er hier meer over.

Teennagels behandelen: tunnelnagels en verdikte nagels

Tunnelnagels kunnen pijnlijk zijn of lastig om te knippen. Hier zie je hoe je toch gemakkelijk de teennagels kunt knippen zonder veel druk te zetten. Lees er hier meer over.

Hard en dik eelt op hielen verwijderen

Uw cliënt heeft hielen met een dikke en harde laag eelt. Op deze rand met eelt zijn veel kloven ontstaan. Omdat je mesje in een kloof kan blijven steken, is het belangrijk goed voorbereid aan de slag te gaan voordat je het eelt verwijderd. Bekijk hoe je de eelt en kloven van de hielen of voeten verwijderd en welke instrumenten je daarbij nodig hebt. Lees er hier meer over.

Pedicure behandeling spreidvoet

Deze cliënt heeft een spreidvoet (doorgezakte voorvoet), waardoor er een brede voorvoet ontstaat. Daardoor ontstaat er veel wrijving en is er veel eeltvorming. In de video is te zien hoe ik het eelt en de pijnlijke likdoorns verwijder. Lees er hier meer over.

Eelt en likdoorns verwijderen op oudere vergroeide voet met ruitertenen

Deze oude dame heeft ruitertenen. Zo groeit de Hallux (grote teen) hier naar binnen, groeit de tweede teen omhoog en duwt de Hallux zelfs de derde teen naar beneden. Mevrouw draagt ook steunkousen, waardoor de voeten extra strak zitten. Dat zorgt voor verschoven vetpolster, veel eelt en (pijnlijke) likdoorns. Bekijk hier hoe ik de voeten behandel en de klachten verwijder. Lees er hier meer over.

Likdoorn tussen de tenen wegsnijden

Een likdoorn ontstaat vaak aan de buitenkant of binnenkant van de kleine teen, dus ook tussen de tenen. Bekijk hoe ik de likdoorn verwijder en lees er hier alles over.

Pedicure behandeling spitsvoet en hamerteen

Een spitsvoet is een voetafwijking waarbij de voet naar beneden wijst. Bij een hamerteen is het gewricht tussen het eerste en tweede kootje gebogen. Er ontstaat veel eelt, de huid is droog, er is een ingegroeide teennagel, een likdoorn op de hamerteen en de teennagel op de hamerteen is verdikt. In deze video laat ik je zien hoe ik de pedicure behandeling uitvoer bij een cliënt met een spitsvoet. Lees er hier meer over.

Pedicure behandeling oudere voet

Een pedicure behandeling van het eelt verwijderen en een likdoorn verwijderen bij een cliënt van 86 jaar. Daarnaast ga ik de teennagels knippen en de nagelomgeving schoonmaken. Lees hier over alle risico’s en waar je rekening mee moet houden.

Likdoorn verwijderen onder de teennagel

De kleine teen van deze cliënt staat enigszins omhoog, waardoor deze tegen de schoen aandrukt en er eelt, verdikte nagels en een likdoorn zijn ontstaan. Bekijk hoe ik de teennagels verdun en de likdoorn verwijder. Lees hier alles over waar je rekening mee moet houden en hoe je het kunt voorkomen.

Pedicure behandeling met de nieuwe keramische frees

Ik laat jullie zien hoe fijn het is om met de nieuwe keramische frees te werken. Ik gebruik de keramische frees om een verdikte nagel te verdunnen. Teen 2 is namelijk langer als de grote teen (teen 1), waardoor de teen tijdens het lopen tegen de schoen aankomt. Zo is de teennagel verdikt geraakt en is er eelt op de teentop ontstaan. Lees er hier meer over.

Likdoorn op de teentop verwijderen

Deze cliënt heeft op de tweede teen een likdoorn op de teentop. Deze teen is een hamerteen. Door de stand van deze hamerteen raakt de teentop continue de grond, waardoor er zowel eelt als een likdoorn onder het eelt op de teentop zijn ontstaan. Bekijk hoe ik het eelt en de likdoorn verwijder en lees er hier meer over.

Dwangnagel of nijnagel behandelen

Een nijnagel of dwangnagel is een stukje nagel dat net naast je teennagel groeit. Zo een nijnagel groeit vaak naast de kleine teennagel en kan blijven hangen aan de sok en pijnlijk zijn. Bekijk hoe ik de dwangnagel verwijder en lees er hier meer over.