Pedicure materiaal

Pedicure behandeling met de nieuwe keramische frees

Ik laat jullie zien hoe fijn het is om met de nieuwe keramische frees te werken. Ik gebruik de keramische frees om een verdikte nagel te verdunnen. Teen 2 is namelijk langer als de grote teen (teen 1), waardoor de teen tijdens het lopen tegen de schoen aankomt. Zo is de teennagel verdikt geraakt en is er eelt op de teentop ontstaan. Lees er hier meer over.

2 opties om druk op de voorvoet te verminderen

Bij een spreidvoet is de druk op de voorvoet groot. Dit kun je verminderen met behulp van foam of schuim, die als een soort voetbed kan dienen. Een andere optie is een voorvoetband met een gel pad. Lees er hier meer over.

Dynamische blauwdruk met Podotrack afdrukvel

Om de voetstand en voetklachten van de voet te achterhalen is het belangrijk een blauwdruk van de voet te maken. Dit kun je doen met inkt en roller, maar het kan ook met een Podotrack afdrukvel met carbon. Een schone en snelle manier om de voetstand en voetklachten te achterhalen. Lees er hier meer over.

Voetscrub na pedicure behandeling

Een voetscrub werkt verzachtend en het verwijderd oude en dode huidcellen of de laatste eeltresten na een behandeling zoals hier. Een voetscrub is een reiniging en verzorging van de voet. Je masseert de hielen en voeten met de voetscrub en verwijderd het vervolgens met een warme en vochtige handdoek. Lees er hier meer over.

Hot Stone voetmassage

Een onderbeen- en voetmassage kun je uitbreiden met hot stones, oftewel warme basaltstenen. Na de massage doe je de kleinste platte stenen tussen de tenen. Je doet een grote hot stone onder de voetzool met een badstof band. Lees er hier meer over.